Kortsluiting bij Pierie zorgt voor kolderiek moment op KKD-avond

12 augustus 2022 – Willem II heeft ook in de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie averij opgelopen. De ploeg van trainer Kevin Hofland ging vrijdag op bezoek bij FC Eindhoven door een laat doelpunt onderuit. Mede-degradant PEC Zwolle maakte geen fout tegen Telstar, terwijl Kik Pierie bij de wedstrijd tussen Roda JC en Jong Ajax voor het meest opmerkelijke moment van de avond zorgde.

Kortsluiting bij Pierie zorgt voor kolderiek moment op KKD-avond

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Eindhoven - Willem II 2-1
Willem II heeft de ambitie om binnen een jaar terug te keren naar de Eredivisie en daarvoor de nodige dure spelers naar Tilburg gehaald. Tot nu toe verloopt het seizoen echter nog niet zoals gehoopt. Na de mislukte seizoensopener van vorige week tegen Jong PSV (1-1) ging het deze vrijdag weer mis voor Willem II. In Eindhoven moesten de Tilburgers door een doelpunt van Evan Rottier na ruim twintig minuten in de achtervolging. De 1-1 viel weliswaar een een kwartier voor tijd, maar door een doelpunt in blessuretijd gingen de bezoekers alsnog onderuit.

Telstar - PEC Zwolle 0-5
Waar Willem II een stroeve start van het seizoen kent, gaat het PEC Zwolle vooralsnog voor de wind. De Zwollenaren schoten vorige week uit de startblokken door De Graafschap met 2-1 te verslaan. In Velsen-Zuid boekte de ploeg van trainer Dick Schreuder deze vrijdag ook de tweede overwinning. Deze zege kwam vrij eenvoudig tot stand. Halverwege stond PEC Zwolle al met 0-3 voor dankzij doelpunten van Chardi Landu (twee keer) en Tolis Vellios. Luis Görlich en Thomas van den Belt bepaalden in de tweede helft de eindstand op 0-5.

Roda JC - Jong Ajax 1-0
Pierie zou deze nacht nog weleens zwetend wakker kunnen worden. Dat ligt dan niet aan de verzengende hitte. De verdediger van Ajax ging op bezoek bij Roda JC namelijk in de tweede helft gigantisch de fout in. Na een aanval van de thuisploeg nam Pierie - die in de veronderstelling was dat er was gefloten - de bal in de handen. De bal was echter helemaal niet buiten de lijnen geweest en de scheidsrechter had evenmin voor een overtreding of buitenspel op zijn fluit geblazen, waardoor Pierie hands maakte. De scheidsrechter was onverbiddelijk en legde de bal op de stip. Dylan Vente pakte het cadeautje uit en bezorgde vanaf de penaltystip Roda JC de zege.

Overige uitslagen
Almere City - TOP Oss 3-0
De Graafschap - VVV-Venlo 1-2
Helmond Sport - Jong AZ 1-3

Reacties

Eredivisie

gerelateerd