Fenomeen Haaland imiteert Zlatan en Cruijff met CL-wondergoal

14 september 2022, 22:55   Bijgewerkt: 15 september 2022, 08:22

Erling Haaland heeft een perfect weerzien met zijn oude liefde Borussia Dortmund beleefd. Het Noorse wonderkind stevende met Manchester City lange tijd af op puntenverlies tegen Borussia Dortmund, maar op fenomenale wijze schoot Haaland zijn ploeg alsnog naar een knappe 2-1 overwinning. Het betekende alweer zijn dertiende goal sinds zijn debuut namens City.

Een voorzet met buitenkant rechts van Joao Cancelo werd op Zlatan- en Cruijff-achtige wijze binnengewerkt door de spits. Haaland tikte de hoge bal knap achter de doelman, die kort daarvoor al werd gepasseerd door een afstandspegel van John Stones. Dortmund stond lange tijd op voorsprong. Het was Engelsman Jude Bellingham die scoorde namens de thuisploeg. Invaller Donyell Malen kreeg in blessuretijd dé kans op de gelijkmaker, maar zijn inzet ging naast.

Chelsea - RB Salzburg 1-1

Graham Potter is met een remise aan zijn avontuur bij Chelsea begonnen. De Engelse coach, die overkwam van Brighton & Hove Albion, speelde met 1-1 gelijk tegen RB Salzburg. Het was Raheem Sterling die op fraaie wijze de score opende namens de topclub, waar Hakim Ziyech op de bank begon. Noah Okafor schoot de Oostenrijkers een kwartier voor tijd langszij.

Maccabi Haifa - Paris Saint-Germain 1-3

Scoren tegen de allerbeste spelers ter wereld, in het allergrootste toernooi ter wereld: Tjaronn Chery kreeg het voor elkaar. De oud-speler van ADO Den Haag en FC Groningen opende verrassend de score namens Maccabi Haifa tegen Paris Saint-Germain. Chery werkte een voorzet vanaf de rechterkant knap binnen, waarmee hij Maccabi Haifa liet dromen van misschien wel een van de grootste voetbalstunts van het jaar. Dankzij goals van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Neymar voorkwam PSG echter een blamage in Israël.

Lees ook: Rangers onderuit tegen Napoli

Real Madrid - RB Leipzig 2-0

Titelverdediger Real Madrid heeft een indrukwekkende reeks in stand gehouden. De topclub won mede dankzij Federico Valverde met 2-0 van RB Leipzig, waardoor de ploeg van Carlo Ancelotti dit seizoen nog altijd zonder puntenverlies is. De Madrilenen wonnen alle acht de wedstrijden. Valverde brak pas een kwartier voor tijd de ban namens de Madrilenen, die via Marco Asensio in blessuretijd op 2-0 kwamen.

Overige uitslagen

AC Milan - Dinamo Zagreb: 3-1

Shakhtar Donetsk - Celtic 1-1

FC Kopenhagen - Sevilla 0-0

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen