Wim Kieft ziet dilemma voor Arne Slot bij Feyenoord

16 september 2022, 19:28   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Arne Slot kampt volgens Wim Kieft met een luxeprobleem. De trainer beschikt over twee spitsen die een neusje voor de goal hebben, maar kan er maar een opstellen. Danilo is vooralsnog de eerste keus in de punt van de aanval, maar heeft met Santiago Giménez een geduchte concurrent.

Danilo is zijn Feyenoord-periode met zes doelpunten in acht wedstrijden uitstekend begonnen. Giménez bonst echter op de deur. Hoewel de Mexicaanse zomeraanwinst nog geen enkele keer aan de aftrap verscheen, heeft hij er al vijf in liggen. 'Welke trainer wil het niet, twee scorende spitsen? Arne Slot had vorig seizoen de Nederlander Bryan Linssen en Belg Cyriel Dessers bij Feyenoord en nu heeft hij de beschikking over de Braziliaan Danilo en Mexicaan Santiago Gimenez. Het mooiste voor een coach is als er één uit vorm is of geblesseerd, zodat je zonder kwaliteitsverlies de ander kan opstellen. Maar wat als ze allebei fit en in vorm zijn?', vraagt Kieft zich af in zijn column in De Telegraaf.

De aanwezigheid van twee gelijkwaardige spitsen kan weleens een dingetje worden in Rotterdam, denkt Kieft. 'Belangrijkste vraag is: hoe gaan die jongens om met een plaats op de bank? Met Linssen en Dessers kon Slot gemakkelijk communiceren en daarbij stelde Linssen zich altijd reëel op. Van het spitsenkwartet heeft hij de minste genen van een spits. Communiceren met Danilo en Gimenez is moeilijker en dan brengen ze allebei ook nog eens een andere landsaard met zich mee.'

Kieft ziet op dit moment geen reden om Danilo te vervangen, ondanks dat Giménez tijdens zijn invalbeurten een goede indruk maakt. 'Buiten het inhoudelijke voetbalverhaal is Gimenez veel meer een deugniet dan Danilo. Dat zag je toen hij vorige week bij Lazio Roma tegen alle afspraken in die strafschop opeiste. Misschien niet netjes, maar je weet direct hoe hij er met zijn persoonlijkheid in zit. Een Mexicaanse straatvechter, die niet zal rusten voordat hij een basisplaats heeft veroverd. Ten koste van wie ook', aldus Kieft, die verwacht dat Danilo uiteindelijk wel wordt voorbijgestreefd door Giménez.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen