Bizar: tien Portugezen aan de aftrap bij Wolves-City

17 september 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester City en Wolverhampton Wanderers spelen vanmiddag de eerste Premier League-wedstrijd van vandaag. Om 13.30 uur wordt er afgetrapt op Molineux, het stadion van de Wolves. De opstellingen van beide teams zijn inmiddels bekend, en daaruit blijkt dat er bijna een elftal aan Portugezen binnen de lijnen komt vanmiddag.

De thuisclub stelt namelijk zeven spelers uit Portugal op: doelman José Sa, verdediger Jonny, het complete middenveld met Matheus Nunes, Ruben Neves en Joao Moutinho en aanvallers Pedro Neto en Goncalo Guedes mogen allen starten in het elftal van Bruno Lage, zelf eveneens uit Portugal afkomstig.

Ook Manchester City doet een duit in het zakje. Pep Guardiola heeft plaats voor drie Portugezen in zijn eerste elf. Ruben Dias, Joao Cancelo en Bernardo Silva verschijnen namelijk ook aan de aftrap. Ter vergelijking: met John Stones, Phil Phoden, Jack Grealish (City) en Nathan Collins (Wolves) mogen slechts vier spelers met de Engelse nationaliteit aan het duel beginnen.

Koploper

Titelverdediger Manchester City kan vanmiddag de koppositie in de Premier League in ieder geval voor een dag overnemen van Arsenal. De Londenaren zijn nog altijd zonder puntverlies, maar komen morgen pas in actie, als het op bezoek gaat bij Brentford. De thuisploeg uit Wolverhampton veroverde tot nu toe zes punten en staat daarmee voorafgaand aan de wedstrijd van vandaag vijftiende. Bij een overwinning op City komt het elftal in punten gelijk met Liverpool en Brentford.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen