Felle kritiek op 'Simeone van Sittard': "Hij gedroeg zich als een neuroot"

19 september 2022, 12:46   Bijgewerkt: 19 september 2022, 12:51

Willem van Hanegem heeft met stijgende verbazing voor de buis gekeken tijdens de wedstrijd tussen Fortuna Sittard en Excelsior. Bij de Limburgers maakte de Spanjaard Julio Velázquez zijn debuut als hoofdcoach bij de Eredivisionist en dat bleef niet onopgemerkt.

Velázquez liet het publiek in Sittard kennis maken met de 'Simeone van Sittard', zoals het Algemeen Dagblad de coach al bestempelde. Velázquez rende, schreeuwde, appelleerde en gebaarde langs de lijn. Daarmee gidste de Spanjaard zijn ploeg naar een 1-0 overwinning op Excelsior, waardoor Fortuna eindelijk de laatste plaats in de Eredivisie verliet.

'Vorige week nam ik het nog op voor spits Burak Yilmaz van Fortuna Sittard', aldus Van Hanegem in zijn column bij het AD. 'Dat had niet gehoeven, want Julio Velazquez deed het rond zijn debuut ook nog een keer of tweehonderd. Daarna gedroeg hij zich tegen Excelsior als een neuroot langs de lijn. Ik werd er nu al moe van. Laat staan als je daar speler bent.'

Velázquez is pas veertig jaar, maar had al liefst 22 ploegen onder zijn hoede. De Spanjaard begon al op zijn vijftiende als jeugdcoach. Afgelopen seizoen stond hij nog enkele maanden aan het roer bij het Spaanse Alavés.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen