'Wapenstilstand' tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – Frenkie de Jong heeft met FC Barcelona eindelijk afspraken gemaakt over zijn financiële situatie. De Nederlander is de absolute topverdiener en moet nog een enorme som van achtergesteld loon ontvangen van de nog altijd in geldnood verkerende Catalaanse grootmacht, maar inmiddels is er een overeenkomst gesloten voor in elk geval de rest van dit seizoen.

'Wapenstilstand' tussen Frenkie de Jong en FC Barcelona

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens Cadena SER is er een wapenstilstand afgesproken tussen De Jong en FC Barcelona. De Nederlander houdt de rest van dit seizoen zijn huidige megasalaris wel aan, maar gaat aan het einde van dit seizoen wel om tafel met de club om te kijken naar de financiële situatie. Mogelijk dat hij vanaf dan wel een gedeelte kan gaan inleveren om zo de club ietwat te ontlasten.

Andersom gaat De Jong niet nu het nog resterende bedrag opeisen, waardoor FC Barcelona in de problemen zou kunnen raken. Dat hij in de komende vier seizoenen in totaal nog 88 miljoen euro zou kunnen ontvangen, blijft daarmee staan. Toch is de kans klein dat hij het volledige bedrag gaat krijgen, want na dit seizoen gaan beide partijen kijken naar een juiste salarisaanpassing.

Lees ook: Frenkie vertelt over transferzomer: "Ik kan niet in details treden"

Omdat De Jong, die zelf graag in Camp Nou wilde blijven, dan meer duidelijkheid heeft over zijn eigen sportieve toekomst en weet waar FC Barcelona staat qua niveau, houdt hij zelf de kaarten op zak. Voor preses Laporta is het goed nieuws omdat hij nu niet meteen een torenhoge rekening hoeft te vereffenen en op zijn beurt gaat hij het contract van Frenkie de Jong niet aanvechten, zoals hij eerder in de media liet doorschemeren. 

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

LaLiga

gerelateerd