Hongarije zorgt wéér voor sensatie, pijnlijke degradatie Engeland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 september 2022 – Het voetbalsprookje van Hongarije in de Nations League duurt nog altijd voort. In de poule des doods is de ploeg van Marco Rossi dé sensatie en maakte die naam ook vrijdagavond weer waar. Op bezoek bij Duitsland werd de voorlaatste stap naar de groepswinst gezet met de 0-1 zege. Italië, dat Engeland liet degraderen naar Divisie B, kan als enige nog in de weg liggen. 

Hongarije zorgt wéér voor sensatie, pijnlijke degradatie Engeland

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tijdens de Nations League-loting werden Duitsland, Engeland en Italië aan elkaar gekoppeld in één groep, waarbij Hongarije logischerwijs meteen gebombardeerd werd tot het lelijke eendje. Maar na vier duels stond die ploeg aan het begin van deze speelronde zeer verrassend bovenaan met zeven punten uit vier duels, na onder meer twee zeges op Engeland.

Duitsland volgde op één punt als nummer twee en wilde in eigen huis logischerwijs de koppositie overnemen, maar kwamen in het eerste bedrijf dramatisch voor de dag. Omdat Ádam Szalai na een kwartier met een prachtige hakbal de score opende (zie onder), kwam de druk op de nog ongeslagen reeks van veertien duels van bondscoach Hansi Flick te liggen.

Pas na de pauze ging de motor van die Mannschaft pas echt een beetje lopen. Leroy Sané stuitte met een grote kans op keeper Péter Gulácsi, terwijl Thomas Müller een doelpunt afgekeurd zag worden vanwege buitenspel. Hongarije hield de rijen met AZ's Milos Kerkez als debutant negentig minuten op het veld knap gesloten en heeft begin volgende week aan een remise genoeg tegen Italië voor het bereiken van de Final Four. Dat is wel de enige ploeg die Hongarije wist te verslaan, maar dat zal opnieuw moeten om een finaleplek van de Hongaren te voorkomen. 

Lees ook: Engelse bondscoach steunt beslissing van Ten Hag niet

Italië – Engeland 1-0
Waar Erik ten Hag voor verdediger Harry Maguire geen basisplaats meer heeft, gaf Gareth Southgate aan dat de verdediger in zijn elftal zeker geen twijfelgeval is. Dat de bondscoach onderaan bungelt in Groep 3 van de Nations League, deed aan zijn overtuiging niets af. Maar net als in de voorgaande duels was het opnieuw niet overtuigend wat The Three Lions lieten zien.

Aan de tegentreffer die op naam kwam van Giacomo Raspadori na een uur voetballen kon Maguire overigens niets doen. De spits nam de bal fraai aan en kreeg van Kyle Walker-Pieters net wat te veel ruimte en schoot fraai raak in de verre hoek (zie onder). Daarmee is degradatie van Engeland naar Divisie B een feit en lijkt het voetballand richting het WK in Qatar in een voetbalcrisis te zitten. In de volgende Nations League speelt het op hetzelfde niveau als ploegen als Israël, Montenegro en Albanië...


Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd