Japan
0 – 0
Kroatië

Extra motivatie: Duitsers krijgen torenhoge premie bij WK-titel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

25 september 2022 – Het is alweer acht jaar geleden dat Duitsland zich in Brazilië kroonde tot wereldkampioen. Het WK van 2018 in Rusland mondde uit in een grote teleurstelling, waardoor Die Mannschaft in Qatar nog het een en ander recht heeft te zetten. Aan de motivatie zal het in ieder geval niet mogen liggen. Zeker niet als je kijkt wat de wereldbeker de Duitse WK-gangers oplevert.

Extra motivatie: Duitsers krijgen torenhoge premie bij WK-titel

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Het heeft even mogen duren, maar de Duitse bond en de spelers zijn het eindelijk eens geworden over de hoogte van de WK-premie. Daar gingen lange onderhandelingen aan vooraf. "We hebben intensieve gesprekken gevoerd in een goede en constructieve sfeer", aldus bondsvoorzitter Bernd Neuendorf. Hij leidde de onderhandelingen, waarbij de Duitse WK-gangers werden vertegenwoordigd door Manuel Neuer, Joshua Kimmich en Ilkay Gündogan. Neuendorf is blij met het eindresultaat. "Uiteindelijk hebben we een voor alle partijen acceptabele oplossing gevonden."

De Duitse voetbalbond en de spelers hebben overeenstemming bereikt over een WK-premie die hoger ligt dan vier jaar geleden. Waar de voetballers bij een WK-titel in Rusland 350.000 euro per persoon hadden kunnen krijgen, levert de eindzege van het eindtoernooi in Qatar hen liefst 400.000 euro op. De premie valt logischerwijs per prestatie hoger uit. Wint Duitsland de groepsfase, krijgen de internationals 50.000 euro. Een ticket voor de kwartfinale is goed voor 100.000 euro en het bereiken van de halve finale 150.000 euro. De derde plaats levert 200.000 euro op. Plaatst Duitsland zich voor de finale, maar gaat die verloren, krijgen de spelers toch nog een slordige 250.000 euro als troost.

Werk aan de winkel
Duitsland geldt als een van de outsiders voor de eindzege van het WK in Qatar. Die Mannschaft maakte in juni nog indruk door in de Nations League met 5-2 te winnen van Italië, maar zette zichzelf afgelopen vrijdag voor schut door in eigen huis met 0-1 te verliezen van Hongarije. Daardoor kan Duitsland zich niet meer plaatsen voor de Final Four van de Nations League. De Duitsers spelen morgenavond nog tegen Engeland. Tijdens de groepsfase van het WK in Qatar nemen zij het op tegen achtereenvolgend Japan, Spanje en Costa Rica. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd