Vitesse bevestigt komst Cocu: "Juiste club op het juiste moment"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 september 2022 – Philipp Cocu gaat definitief aan de slag bij Vitesse. De oud-coach van PSV, die zonder werk zat, tekent voor twee seizoenen bij de club die hij al diende als speler. Cocu neemt in Arnhem het stokje over van de vertrokken hoofdcoach Thomas Letsch, die een lokroep van de Duitse hekkensluiter VfL Bochum niet kon weerstaan.

Vitesse bevestigt komst Cocu: "Juiste club op het juiste moment"

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Vitesse is een warme club met sportieve ambities, waar ik als speler prachtige herinneringen heb liggen. Om hier nu als trainer terug te keren, vervult mij uiteraard met trots. Het is voor mij de juiste club op het juiste moment", zegt Cocu tegen De Telegraaf. "Natuurlijk komt de club uit een uitdagende situatie en een lastige competitiestart, maar ik geloof in de kwaliteit van de spelers en kijk ernaar uit om met het team en de staf aan de slag te gaan."

De 51-jarige coach was al sinds november 2020 werkloos, nadat hij ontslag nam bij het Engelse Derby County. Voor die tijd werkte Cocu als hoofdcoach bij PSV en het Turkse Fenerbahce. Vooral bij PSV vierde de voormalig topmiddenvelder diverse successen. Cocu gidste PSV naar drie gewonnen landstitels en twee Johan Cruijff Schalen.

Cocu, die tussen 1990 en 1995 voor Vitesse speelde, gaat aan de slag bij de huidige nummer veertien van de Eredivisie. Onder Letsch beleefden de Arnhemmers na twee succesvolle jaren een magere seizoenstart. Dinsdag staat Cocu voor het eerst op het trainingsveld bij Vitesse. Komende zaterdag debuteert Cocu met een wedstrijd tegen FC Twente.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd