Tadic verslaat Haaland en promoveert; Zweden zakt verder weg

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

27 september 2022 – Dusan Tadic zal met een goed gevoel terugkeren bij Ajax. De aanvoerder van de Amsterdammers heeft zich dinsdagavond met Servië verzekerd van promotie naar de hoogste divisie in de Nations League. De Serven waren met 0-2 te sterk voor Noorwegen, dat bij aanvang van de laatste speelronde nog wel de beste papieren had. 

Tadic verslaat Haaland en promoveert; Zweden zakt verder weg

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van de ontmoeting tussen Noorwegen en Servië werd veel verwacht. Waar de Noren natuurlijk de beschikking hebben over Erling Haaland - die voor Manchester City al veertien keer trefzeker was - vormen bij Servië Dusan Vlahovic en Aleksandar Mitrovic en een veel en makkelijk scorend duo. Haaland was al heel vroeg dicht bij de openingstreffer. De Noorse doelpuntenmachine had al na een halve minuut de score kunnen openen, maar stuitte op doelman Vanja Milinkovic-Savic. 

Haaland moet je natuurlijk niet te veel kansen geven. Dat geldt echter ook voor Vlahovic. De centrumspits van Juventus dacht na 34 minuten de 0-1 tegen het net te koppen, maar een katachtige reflex van Örjan Nyland voorkwam dat. Een paar minuten later was het alsnog raak voor Servië en Vlahovic. Tadic stuurde Filip Kostic weg, waarna de oud-speler van FC Groningen de vrijstaande Vlahovic vond. De spits hoefde alleen nog maar zijn voet tegen de bal te zetten: 0-1. 

Dat doelpunt gaf de bezoekers vleugels, want vlak na de pauze was het opnieuw raak. Ditmaal vormde Mitrovic het middelpunt van het feestje. De beresterke spits scoorde dit seizoen al zes keer in de Premier League en schoot zijn land in Noorwegen op 0-2. Het was zijn vijftigste interlandtreffer. Dankzij het doelpunt van Mitrovic zat Servië al vroeg in de tweede helft op rozen richting de Final Four. Beide ploegen hadden tien punten na vijf wedstrijden, maar dankzij de 0-1 overwinning in Servië had Noorwegen aan een punt genog om de koppositie veilig te stellen. Dat zat er vanavond echter niet in. De Serven kwamen niet meer in de problemen en kenden ook nog eens een uitstekende generale voor het WK.

Oekraïne-Schotland (0-0)
Een groot deel van de wereld hoopte dat Oekraïne zich in juni zou kwalificeren voor het WK in Qatar. Het Oost-Europese land was in de halve finale van de play-offs nog wel te sterk voor Schotland, maar in de finale moest het zijn meerdere erkennen in Wales. In de Nations League speelde Oekraïne de kater van het mislopen van het wereldkampioenschap grotendeels van zich af, al werd er wel met ruime cijfers verloren van Schotland (3-0). De Oekraïners moesten vanavond winnen van de Schotten om te promoveren naar Divisie A. Kansen waren er wel voor de ploeg van Oleksandr Petrakov, maar de bal wilde en ging er niet in. Oekraïne bleef steken op een 0-0 gelijkspel, waardoor de achterstand op Schotland twee punten bleef. 

Zweden-Slovenië (1-1)
Het gaat van kwaad tot erger voor Zweden in de Nations League. Waar de Scandinaven twee jaar geleden al degradeerden uit Divisie A, zakken ze nu zelfs af naar Divisie C. Zweden had op eigen veld moeten winnen van Slovenië om degradatie te voorkomen. De ploeg van Janne Andersson kwam echter na 28 minuten op achterstand. Benjamin Sesko zette de bezoekers met een geweldig doelpunt op 0-1. De thuisploeg knokte zich voor rust via Emil Forsberg nog wel terug tot 1-1, maar verder kwam het niet. Met de degradatie naar Divisie A is de volgende Zweedse teleurstelling een feit. Eerder dit jaar verloren de Scandinaven nog met 2-0 van Polen in de finale van de play-offs voor een WK-ticket, waardoor zij niet van de partij zijn in Qatar. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd