Oorwassing van jewelste: Napoli speelt Ajax naar de slachtbank

4 oktober 2022, 22:52   Bijgewerkt: 4 oktober 2022, 23:14

In eigen huis heeft Ajax met een 1-6 nederlaag Napoli een historische verliespartij geleden. Nog nooit eerder kregen de Amsterdammers zoveel tegendoelpunten in een Europees duel. De ploeg van Alfred Schreuder kwam nog op voorsprong, maar maakte vervolgens geen schijn van kans tegen de Italianen. Nog voor rust stonden de thuisploeg met 1-3 achter. In de tweede helft werd het Napolitaanse doelpuntenaantal verdubbeld, en zag Dusan Tadic bovendien nog rood.

Om een reële kans te houden op de knock-outfase van de Champions League, had Ajax in eigen huis een goed resultaat nodig tegen Napoli. Maar terwijl Ajax de laatste weken uit vorm is en reeds drie wedstrijden niet meer wonnen, zijn de Italianen in bloedvorm. De ploeg van Luciano Spalletti staat ongeslagen bovenaan in de Serie A en is in de Champions League nog zonder puntverlies. Net zoals bij Ajax vertrokken er bij de Napolitanen enkele sterspelers, maar voor hen zijn nieuwe namen opgestaan.

Een daarvan is Khvicha Kvaratskhelia, die door de Napolitaanse fans reeds liefkozend 'Kvaradona' wordt genoemd. De 21-jarige Georgische dribbelaar stond voorafgaand aan de wedstrijd reeds op acht 'goal involvements' en maakte daar al vroeg in de wedstrijd negen van. Hirving Lozano ging in eerste instantie nog onder zijn voorzet door, maar bij de tweede paal kopte Giacomo Raspadori vervolgens knap tegendraads binnen. Ajax was ondertussen via Mohammed Kudus reeds tot scoren gekomen. Na een goede combinatie kwamen de bal voor de voeten van Kenneth Taylor, die via de voeten van de Ghanees binnenschoot.

Naast een tweede schotkans voor Taylor kreeg Ajax echter geen mogelijkheden meer in de eerste helft. De Amsterdammers deden in de attractieve beginfase weinig onder voor Napoli, maar had na de 1-1 niets meer in te brengen. Dit kwam niet alleen door het goede spel van de Italiaanse bezoekers, maar ook door een karrenvracht aan fouten bij Ajax. Meer dan vier passes naar dezelfde kleur waren een zeldzaamheid en verdedigend toonden de Amsterdammers zich naïef en uiterst kwetsbaar. Het was dan ook niet verbazingwekkend dat er voor rust nog twee Italiaanse doelpunten vielen. De 1-2 werd na een dik halfuur binnengekopt door Giovanni Di Lorenzo na een corner van Kvaradona, waarna Piotr Zielinski in de laatste minuut de vrije doortocht kreeg en de 1-3 binnenschoot.

De ploeg van Alfred Schreuder stond nauwelijks twee minuten op het veld of de bal lag alweer achter Remko Pasveer. De ervaren keeper passte Calvin Bassey veel te hard aan, waar Raspadori dankbaar van profiteerde. Vervolgens probeerden de Amsterdammers aan te zetten en een tegentreffer te forceren, maar door een gebrek aan creativiteit en strijdlust leverde de aanvallen van de thuisploeg slechts weinig op. Napoli bleef ondertussen zoeken naar goede kansen, en kwam na een dik uur op 1-5 toen Kvaratskhelia Pasveer in de korte hoek verschalkte.

Rood Tadic

Daarmee was het vat voor Ajax nog steeds niet leeg. Dusan Tadic had in een agressieve eerste helft reeds een gele kaart gekregen en mocht inrukken na het vastpakken van de keel van Napoli-invaller Eljif Elmas. Na de 1-6 van Giovanni Simeone schakelden de bezoekers een tandje terug en hoewel er nog verscheide kansen waren op een nog hogere uitslag, bleef Ajax dat leed bespaard.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Appeltje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tadic had al niet meer op het veld mogen staan, rode kaart is een fout van Schreuder.

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

WANPRESTATIE. Schaam je Ajax, verschrikkelijke kutwedstrijd en verdiend verloren met 1-6.

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het begon al met het aankoopbeleid. Je koopt een Bergwijn voor een recordbedrag terwijl er geen plek is op linksbuiten, daar speelt je beste speler van de afgelopen 3 jaar. Daar ga je dan mee schuiven waardoor hij geen schim meer is van de beste speler van de Eredivisie. Dan koop je een Brobbey voor bijna 20 miljoen en die koop je dan blijkbaar voor de bank, want die staat er niet in. Als laatste verkoop je een speler voor 100 miljoen en je haalt er geen topspeler voor terug, een speler die slechter is gaan spelen. Ook hij speelt niet, terwijl ze er 20 miljoen voor wilde betalen. Kritisch zijn over het aankoopbeleid is eigenlijk niet eens het belangrijkste. Als je een trainer hebt die na de 1-1 thuis tegen GA Eagles zegt dat hij het lamlendige waardeloze spel van Ajax wel mee vond vallen.. Tja. Dan weet je waar het probleem zit.

valentino65
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo met beide benen op de grond, terecht verloren en hoe! Sterhouders Tadic en blind geeft al weken niet thuis en Bergwijn kan Europees niet slagen. Schreuder wordt wakker anders wordt het heel moeizaam en gaan er lichten branden in Eindhoven en dat wil je niet als Ajaxied

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen