Oranje-kanshebber bezorgt Alonso droomdebuut in Bundesliga

8 oktober 2022, 17:25

Xabi Alonso heeft zijn eerste drie punten als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen te pakken. De Spanjaard won in eigen stadion met 4-0 van Schalke 04 en laat de degradatiezone van de Bundesliga voor even achter zich. Aan de zijde van Leverkusen was er een hoofdrol voor Jeremie Frimpong.

Alonso werd eerder deze week gepresenteerd als opvolger van de ontslagen Gerardo Seoane. Zaterdagmiddag mocht de oud-speler van onder meer Bayern München meteen voor de eerste keer aantreden in de eigen Bay-Arena. Daar sloeg de thuisploeg kort voor rust twee keer toe. Moussa Diaby opende de score en was even later aangever bij de 2-0 van niemand minder dan Frimpong, die stiekem nog zal hopen op het WK met Oranje.

Lees ook: Bayer Leverkusen verrast en stelt Alonso aan als hoofdtrainer

De tweede helft was acht minuten oud toen de tandem Diaby-Frimpong zich nogmaals liet zien. Opnieuw leverde Diaby de assist op Frimpong, die Schalke-doelman Alexander Schwolow voor de derde keer wist te verschalken. Het slotakkoord was voor invaller Paulinho, die zelfs nog voor de 4-0 zorgde. Alonso moet zijn ploeg echter nog wel verder omhoog helpen in de Bundesliga. Leverkusen staat nog altijd slechts veertiende.

Letsch behaalt langverwachte zege met Bochum

Thomas Letsch liet Vitesse onlangs achter zich voor een avontuur bij VfL Bochum. De Duitser pakte zaterdagmiddag meteen zijn eerste punten als nieuwe hoofdtrainer. Bochum was in het eigen Vonovia Ruhr Stadion met 3-0 te sterk voor Eintracht Frankfurt. Dat was pas de eerste overwinning voor de club van Letsch. De treffers kwamen in Bochum op naam van Philipp Hofmann, Evan N'Dicka (eigen doelpunt) en Philipp Förster.

Overige uitslagen

FSV Mainz 05 - RB Leipzig 1-1

FC Augsburg - VfL Wolfsburg 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen