Trauner en Dijkhuizen reageren na felle kritiek op aanvoerders

17 oktober 2022, 09:29   Bijgewerkt: 17 oktober 2022, 09:36

Feyenoord-verdediger Gernot Trauner en Excelsior-coach Marinus Dijkhuizen hebben aangegeven het besluit van hun aanvoerders om geen regenboogband te dragen, te steunen. Orkun Kökcü en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/408854/ook-excelsior-aanvoerder-el-yaakoubi-draagt-regenboogband-niet/,_blank,Redouan El Yaakoubi] weigerden de One Love-band om hun arm te schuiven.

Bij Kökcü had dat te maken met religieuze overwegingen. Het besluit zorgde voor een storm van kritiek op de Turkse middenvelder. "Het is niet aan mij om in te gaan op zijn besluit, die hij op basis van zijn religie heeft genomen", werd Trauner geciteerd door Voetbal Internationa/. "Ik wil er niet te veel over zeggen. Ik vind dat we het niet te groot moeten maken rond Orkun."

Trauner, die de band eenmalig om de arm geschoven kreeg, sprak er niet over met Kökcü.. Het is wel goed dat we als club een signaal afgeven en dat alle Eredivisieclubs hieraan meedoen. Maar binnen de ploeg maakt het niet uit wie de band draagt. We hebben meerdere leiderstypes. Iedereen heeft een zekere verantwoordelijkheid op het veld."

Excelsior-captain El Yaakoubi weigerde de band te dragen omdat hij het statement met het woord 'Respect' op de band allesomvattender wilde maken. "Ik vond dat hij een goed statement had en begreep zijn punt", zei coach Marinus Dijkhuizen tegen het Algemeen Dagblad. "Het is natuurlijk ook niet zo dat wij hier als club tegen zijn. Redouan heeft hierin zijn eigen beweegredenen en daarin heb ik hem als trainer gesteund."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen