Deel FC Twente-aanhang misdraagt zich: 'Hadden moeten optreden'

21 oktober 2022, 12:10

Feyenoord boekte afgelopen zondag een knappe 1-3 overwinning op AZ, maar na afloop ging het vooral over de beslissing van Orkun Kökçü om de OneLove-aanvoerdersband niet om zijn arm te dragen. Ook Eredivisie-aanvoerder Redouan El Yaakoubi besloot dat niet te doen. Niet alleen Kökçü en El Yaakoubi hebben voor commotie gezorgd. Dat geldt ook voor een deel van de FC Twente-aanhang. Daarvoor gaat de clubleiding nu door het stof.

FC Twente kreeg afgelopen zondag bezoek van FC Groningen. De ploeg van Ron Jans is bezig aan een sterk seizoen en bevestigde dat tijdens het duel met de huidige nummer zestien van de Eredivisie. FC Twente boekte een overtuigende 3-0 overwinning, waarmee het zich herstelde van de nederlaag bij Feyenoord van een week eerder. Tijdens de wedstrijd liet een deel van de achterban zich echter van zijn slechtste kant zien. Juist in het weekend waarin actie werd gevoerd voor meer LHBTI+ acceptatie, zou 'de homo's van Groningen' hebben geklonken in de Grolsch Veste.

Algemeen directeur Paul van der Kraan van FC Twente noemt het 'een smet op een sportief mooie middag'. 'Tijdens de wedstrijd beledigde een deel van de FC Twente-aanhang door middel van een lied de FC Groningen-supporters. Een aantal mensen in het stadion heeft zich daaraan (terecht) gestoord en vond dat FC Twente had moeten optreden. Zij hebben gelijk. Het is om verschillende redenen niet gebeurd en dat betreuren wij', schrijft Van der Kraan op de clubsite. Het is voor de algemeen directeur de bevestiging dat de OneLove-campagne 'belangrijk is', 'want van volledige acceptatie is bij velen nog geen sprake.'

Ook in Enschede is er dus nog veel werk aan de winkel. 'Over de houding van de aanvoerders van Feyenoord en Excelsior Rotterdam was commotie, maar ook in De Grolsch Veste ging het anders dan we ons hadden voorgesteld', aldus Van der Kraan.

Streep door nieuwe OneLove-campagne

De KNVB was voornemens om in de laatste Eredivisie-speelronde voor de start van het WK in Qatar opnieuw actie te voeren voor meer LHBTI+ acceptatie, maar volgens sportmarketeer Chris Woerts heeft de voetbalbond daar een streep door gezet. "Het was de bedoeling dat in de laatste speelronde van de Eredivisie, voorafgaand aan het vertrek van het Nederlands elftal in Qatar, ze weer met z'n allen met de OneLove-band zouden spelen. Maar dat is vandaag afgeblazen. Het gaat niet meer gebeuren. De KNVB is bang dat de discussie straks niet gaat over de OneLove-band, maar over wie de band gaat dragen", aldus Woerts

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

FCG1971
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sjezus wat een gejank allemaal. Dit is voetbalcultuur mensen. Je zou de Twente aanhang hooguit kunnen betichten van plagiaat aangezien er al jaren lang liedjes over de homo’s van Vites worden gezongen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen