Kleine opsteker voor Gravenberch, Frimpong laat zich wéér zien

22 oktober 2022, 17:28

Bayern München heeft zaterdagmiddag drie punten bijgeschreven in de Bundesliga. Met Matthijs de Ligt als basisspeler en Ryan Gravenberch als invaller werd 1899 Hoffenheim met 0-2 verslagen. Micky van de Ven, Jeremie Frimpong en Daley Sinkgraven speelden een hoofdrol in de wedstrijd tussen Bayer Leverkusen en VfL Wolfsburg, die geen winnaar kende.

1899 Hoffenheim - Bayern München 0-2

Bayern München lijkt na een lastige periode de smaak te pakken te hebben. Tegen Hoffenheim werd de vierde achtereenvolgende zege (in alle competities) geboekt. De grote favoriet voor de Duitse titel sloeg voor rust twee keer toe. Jamal Musiala, die tot verbazing van velen de Kopa Trophy en Golden Boy-award aan FC Barcelona-talent Gavi moest laten, opende in de achttiende minuut de score. Eric Maxim Choupo-Moting verdubbelde vervolgens de marge. Hij was de laatste twee wedstrijden ook al trefzeker.

De Ligt hield de nul met Bayern en zal daar blij mee zijn. Hij was niet de enige Oranje-international die speeltijd kreeg in Hoffenheim. Een kwartier voor tijd kwam Ryan Gravenberch binnen de lijnen, die tegelijkertijd met Noussair Mazraoui inviel. Voor de voormalig middenveld van Ajax zal de invalbeurt een kleine opsteker zijn. Wil Gravenberch kans maken op een plek in de WK-selectie van het Nederlands elftal, dan zal hij de komende tijd aan spelen toe moeten komen. Bayern heeft door de zege de achterstand op koploper Union Berlin verkleind tot één punt.

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 2-2

Bij de wedstrijd in de BayArena was er een hoop Nederlandse inbreng. Bakker, Frimpong (beiden Leverkusen) en Van de Ven (Wolfsburg) - die alle drie deel uitmaken van de WK-voorselectie van Oranje - stonden in de basis, terwijl Daley Sinkgraven en Timothy Fosu-Mensah in de tweede helft bij de thuisploeg invielen. De Nederlanders speelden bovendien een hoofdrol.

Zo kreeg Leverkusen vroeg in de wedstrijd een strafschop na een handsbal van Van de Ven. Moussa Diaby faalde vanaf elf meter, maar maakte even later zijn fout goed door alsnog de 1-0 te maken. Nadat Wolfsburg via Robert Andrich (eigen goal) en Maximilian Arnold de achterstand had omgebogen in een 1-2 voorsprong, redde Frimpong een punt voor Leverkusen. Dat deed hij door op aangeven van Sinkgraven van dichtbij raak te schieten. Het was voor de aanvallend ingestelde rechtsback alweer zijn vijfde doelpunt in elf competitiewedstrijden.

Overige uitslagen

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 5-0

SC Freiburg - Werder Bremen 2-0

FC Augsburg - RB Leipzig 3-3

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen