Harde kritiek op Feyenoord én Slot: "Totaal geen ontwikkeling"

30 oktober 2022, 12:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord ging deze week onderuit in de Europa League en won ook vorig weekend in de Eredivisie niet. Daarmee blijkt de ploeg van Arne Slot nog zeker niet zo ver als vorig seizoen, zo stellen ook de analisten. De hand van de oefenmeester is anders dan normaliter bij Slot wel het geval is, nog helemaal niet zichtbaar.

"Normaal zit er een stijgende lijn in bij de ploegen van Slot, zie je ontwikkeling en zit er verbetering in het pressievoetbal, maar dat is nu niet aan de orde", is de harde kritiek van voormalig voetballer Harry van der Laan bij RTV Rijnmond. "Het lijkt wel of een aantal het niet snapt of niet kan. We zijn nu vier maanden verder, we zijn niet vorige week begonnen aan het seizoen. Het lijkt niet op het spel van vorig seizoen."

Een van de pijnpunten is het spel op de vleugels, merkt Van der Laan. Op de linkerkant blonken vorig seizoen Luis Sinisterra en Tyrell Malacia bijvoorbeeld uit. "Het debuut van Lopez zag er goed uit, maar nu is het soms zelfs heel slecht. En je hebt geen linksbuiten. Dilrosun heeft af en toe een aardige actie, maar het rendement is laag. Nou, en die rechterkant loopt voor geen meter", oordeelt hij.

Bekijk ook: Kieft schrikt van dramatisch Feyenoord: "Dat is zorgwekkend"

Ook Maarten Wijffels, journalist bij het Algemeen Dagblad, komt tot dezelfde conclusie. "Arne Slot is geen tovenaar. Dat blijkt nu. Feyenoord heeft te veel spelers bij wie het alles of niks is. Jahanbakhsh is zo'n speler", zei de journalist in de podcast van de ochtendkrant. "Maar in een poule met Midtjylland en Sturm Graz niet doorgaan. Dan heeft Feyenoord toch eigenlijk gefaald als het niet overwintert."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Slot gaat het nog wel voor elkaar krijgen

CostadelSol44
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niet zo gek,dat er weinig tot geen ontwikkeling is. Bijna een heel (ingespeeld) elftal vertrokken en een allergaartje voor terug gehaald. Dan moet je nog maar zien of het klikt. Slot krijgt weinig tijd op te bouwen,want de achterban eist op z’n minst Europees voetbal en als het effe kan:Champions League.Jaar in jaar uit. Nou,ga er maar aanstaan. In ieder geval:veel sterkte Slot met het realiseren daarvan.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het niet met slot eens tav het wisselen en met name over de spits positie. Maar we slaan wel door bij de kenners en media . We zijn niet 4 maanden verder . Vanaf 1 september staat de selectie vast ,maar toen waren er nog 4 bezig met hun vergunningen halen . Dus ga tellen meneer v d laan Toen was de competitie dus al bezig dus geen voorbereiding met het grootste deel van je selectie. Dan ben je bij elkaar en komen er nog interlandbreaks waar er weer een heel stel weg zijn . Komt bij dat je niet 4 spelers ofzo moet inpassen maar 15 . Gewoon voor 2/3 een compleet andere groep. Feyenoord vist omdat er zoveel spelers nodig waren nog steeds in de vijver: jong talentvol, spelers die buiten de boot vallen en dus vaak weinig tot niks het seizoen ervoor speelde. Gewoon dus spelers (op hancko na ), die er niet gelijk staan . Dat we dus wisselvallig zijn en moeten 'overleven' tot het wk was dus al bekend . Idd dat wisselen helpt niet echt ,maar om slot nu zo af te kraken ,en te beginnen met zagen slaat nergens op. Feyenoord heeft er ook nog alles aan gedaan om een 6 binnen te harken wat geholpen had ,maar dat is niet gelukt. Omdat het ook niet de fout wil maken die we vaker gemaakt hebben qua geld

ADB1973
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een hoop woorden 😉. Wel mee eens dat de media graag overdrijft om aandacht te trekken.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er stond ook een hoop onzin vandaar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen