Geloof in titel bij FC Twente: "Ik roep nooit zomaar wat"

3 november 2022, 08:17

Eddy Achterberg denkt dat FC Twente dit seizoen een kanshebber voor de landstitel is. De club uit Enschede draait vooralsnog knap mee in de top van de Eredivisie. In twaalf wedstrijden werden 25 punten veroverd, waarmee Twente de vierde plaats bezet. Concurrenten Ajax (28), PSV (27), AZ (26) en Feyenoord (24) staan dicht in de buurt.

Twente is met name in thuiswedstrijden ijzersterk. In de Grolsch Veste werd dit seizoen nog geen enkel punt verspeeld. Het doelsaldo van achttien doelpunten voor en één tegen is bovendien indrukwekkend. De 75-jarige Achterberg, voormalig speler en ambassadeur van Twente, proeft in Enschede dezelfde sfeer als in het seizoen 1968/69, toen er in de eerste zes thuiswedstrijden van het seizoen ook enkel werd gewonnen. "Je ziet dat de spelers ook nu buiten de wedstrijden om veel met elkaar optrekken. Dat deden wij ook. Die eenheid was onze grootste kracht. Aan alle kanten voel je dat het met deze spelersgroep goed zit", stelt hij in een interview in De Telegraaf.

De huidige selectie van Twente kent wel wat minder persoonlijkheden dan 44 jaar geleden, stelt Achterberg. "Maar er staat wel een heel sterke as", wijst hij naar onder meer Lars Unnerstall, Robin Pröpper en Ricky van Wolfswinkel. "Die houden de boel bij elkaar. Als je dan ook nog eens zo makkelijk scoort, dan kan het zomaar gebeuren", doelt hij op het kampioenschap. In 1974 bracht Achterberg het lied 'Eenmaal zullen wij de kampioen zijn' uit en vele jaren later, in 2010, kreeg hij gelijk. "Ik heb ook ooit bij Roda JC gezegd dat we kampioen zouden worden. Niemand geloofde in de club. We eindigden als tweede, maar drie punten achter Ajax, dat toen net de Champions League had gewonnen. Ik roep nooit zomaar wat."

Twente kan de thuisreeks komende zondag een vervolg geven tegen Go Ahead Eagles. Dat is tevens de laatste keer dit kalenderjaar dat de ploeg van trainer Ron Jans in actie komt in de Grolsch Veste. De eerste seizoenshelft wordt afgesloten met een uitduel met Sparta Rotterdam.

Reacties

ajax kampioen 2024
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ALLEMAAL KLEINEN CLUBS GEHAD EDY ACHTERBERG. ! kom in maart maar eens terug dan staan ze waar ze staan moeten op een nette 7 plaats!

MKQX
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk voor de Twente fans maar verder gelooft niemand dat toch

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen