Niet alleen in de Eredivisie: verrassende koplopers in buitenland

14 november 2022, 14:00

Ajax blameerde zich op bezoek bij FC Emmen en PSV ging op eigen veld onderuit tegen AZ. Daardoor kreeg Feyenoord de kans om als enige de leiding te nemen in de Eredivisie en die liet de ploeg van Arne Slot niet liggen. De voorsprong op Ajax en PSV bedraagt drie punten en dat betekent dat we ongetwijfeld een spannende tweede seizoenshelft tegemoet gaan. Ook in het buitenland kan het nog alle kanten op. FCUpdate.nl bespreekt de situaties in de Europese topcompetities bij aanvang van de WK-break.

Duitsland

Bij onze oosterburen is het bij aanvang van een nieuw seizoen niet de vraag óf, maar wannéér Bayern München zich kroont tot landskampioen. Dit seizoen lijkt het echter een stuk spannender te gaan worden. De voorsprong van Bayern München op de nummer twee is immers 'slechts' vier punten. De eerste achtervolger van Der Rekordmeister is overigens niet Borussia Dortmund of RB Leipzig, maar SC Freiburg. Mark Flekken en co maakten zondagavond nog indruk door Union Berlin, de eerstvolgende Europese opponent van Ajax, naar een 4-1 nederlaag te spelen.

Engeland

In de Premier League streden een paar maanden geleden Manchester City en Liverpool tot en met de laatste speeldag om het kampioenschap. Dit seizoen heeft Arsenal na veertien wedstrijden de beste papieren om de landstitel binnen te halen, al is het seizoen natuurlijk nog heel lang. De ploeg van Mikel Arteta profiteerde afgelopen weekend optimaal van de nederlaag van Manchester City tegen Brentford. Arsenal was met 0-2 te sterk voor Wolverhampton Wanderers en heeft inmiddels vijf punten meer dan de regerend landskampioen uit Manchester. De top-vier wordt gecompleteerd door Newcastle United en Tottenham Hotspur. Het Manchester United van Erik ten Hag staat vijfde, op vier en vijf punten gevolgd door respectievelijk Liverpool en Chelsea.

Frankrijk

Paris Saint-Germain wordt ook dit seizoen landskampioen. Daar lijkt geen twijfel over mogelijk. De Parijse sterrenformatie is na vijftien competitieduels nog altijd ongeslagen. Er werd al 43 keer gescoord en de achterhoede hoefde vooralsnog pas negen tegentreffers toe te staan. Bovendien bedraagt de voorsprong op nummer twee RC Lens nu al vijf punten. Olympique Marseille eindigde een paar maanden geleden nog op de tweede plaats en hoopte het PSG dit seizoen lastig te kunnen maken, maar dat gaat niet lukken. Marseille is de huidige nummer vier van de Ligue 1, met liefst vijftien punten minder dan de koploper uit Parijs.

Italië

Wie bij aanvang van dit seizoen had gezegd dat Napoli kampioen van Italië zou gaan worden, was waarschijnlijk voor gek verklaard. De club uit Napels had immers afscheid genomen van onder meer Dries Mertens, Lorenzo Insigne en Kalidou Koulibaly. Maar de Napolitanen lijken daardoor alleen maar beter te zijn geworden. Ze zijn na vijftien wedstrijden nog zonder nederlaag en hebben al acht punten meer dan regerend landskampioen AC Milan. Het Inter Milan van Stefan de Vrij en Denzel Dumfries lijkt dit seizoen een pas op de plaats te moeten maken. De kampioen van 2021 staat op een teleurstellende vijfde plaats, met elf punten minder dan de lijstaanvoerder uit Napels.

Spanje

In Spanje krijgen we dit seizoen een ouderwetse tweestrijd tussen de twee grootste clubs van het land. Er stond in de eerste maanden geen maat op Real Madrid, maar van de laatste drie duels werd er slechts één gewonnen. FC Barcelona profiteerde volop van de Koninklijke misstappen en gaat de WK-break in als koploper. Het verschil tussen beide ploegen is echter slechts twee punten in het voordeel van de Catalanen. De tweede seizoenshelft belooft dus veel goeds. Ook de strijd om de resterende Champions League-tickets wordt spectaculair. De voorsprong van nummer drie Real Sociedad op nummer acht Rayo Vallecano bedraagt immers slechts vier punten. Real Sociedad, Athletic Club, Atlético Madrid, Real Betis en nog veel meer andere ploegen azen op een plek in de top-vier. Zorgwekkend is de huidige klassering van Sevilla: slechts achttiende…

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo spannend altijd die Ligue 1.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen