'Memphis Depay kan na WK transfer binnen Spanje maken'

16 november 2022, 23:00

De toekomst van Memphis Depay bij FC Barcelona is al lange tijd onderwerp van gesprek in zowel de Spaanse als de Nederlandse media. De Spaanse krant Sport komt woensdag met een nieuw gerucht. Volgens de krant is de 28-jarige spits in beeld om na het WK in Qatar het noodlijdende Sevilla uit het slop te gaan trekken. 

Memphis kwam sinds de laatste interlandperiode in september al niet meer uit voor zijn club, nadat hij met een blessure eerder teruggekeerd was van het Nederlands elftal. Toch zou hij in Qatar weer volle bak mee kunnen doen, meldde hij begin deze week. Bondscoach Louis van Gaal gaf echter al aan dat een basisplaats in het eerste groepsduel met Senegal nog niet is weggelegd voor Memphis. 

Ook voor zijn blessure kwam Memphis deze jaargang weinig in actie voor zijn club, waar hij moet concurreren met aanvallers als Robert Lewandowski, Raphinha, Ousmane Dembélé en Ferran Torres. De club zou bovendien graag van hem af willen om ruimte te maken in het salarishuis. Door de financiële problemen waarmee de Catalanen kampen was het afgelopen zomer nog een hele operatie om alle zomeraanwinsten tijdig ingeschreven te krijgen voor de Spaanse competitie. 

Sevilla zou Barcelona dus kunnen verlossen van de 'last' van het salaris van Memphis, die momenteel zo'n zeven miljoen euro netto per jaar zou verdienen. Sevilla-directeur Monchi zou inmiddels verkennende gesprekken met Barcelona hebben gevoerd en bereid zijn in te gaan op de financiële eisen van de aanvaller. Sevilla gaat als nummer 18 van de ranglijst de vervroegde winterstop in. Die plaats zou aan het eind van het seizoen leiden tot directe degradatie, een lot dat de zesvoudig winnaar van de Europa League koste wat kost wil voorkomen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou dit persoonlijk niet doen. Er komt ook vast wel een club voor hem die wat lekkerder draait dan Sevilla. Als je per abuis degradeert speel je plots in de Liga Smartbank. Weghorst dacht ook een mooie transfer naar Burnley te maken, maar en jaar later speelde hij in Turkije. Je moet je afvragen of hij niet beter in Duitsland had kunnen blijven.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen