Willem II kwakkelt verder in promotie-jacht na zeperd in Dordrecht

20 november 2022, 16:27

Willem II heeft zondagmiddag slechte zaken gedaan in de strijd om promotie naar de Eredivisie. De club uit Tilburg hoopt na een jaar afwezigheid terug te keren op het hoogste niveau, maar stelde op bezoek bij FC Dordrecht erg teleur. De ploeg van Kevin Hofland kwam niet verder dan 2-2.

De bezoekers uit Brabant begonnen uitstekend in het Matchoholic Stadion, waar het goed gevulde uitvak al na drie minuten kon juichen. Max Svensson was al vroeg verantwoordelijk voor de 0-1 en Willem II leek op weg naar een mooie middag. Dat bleek echter een verkeerde gedachte, aangezien Dordrecht zich voor de thee al terug in de wedstrijd wist te knokken. Dankzij Samuele Longo en Aliou Baldé (strafschop) stond het halverwege 2-1.

Willem II moest dus aan de bak in de tweede helft en dat deed de ploeg van Hofland. Er werd in een kletsnat Dordrecht hard gewerkt, al kwam de beloning voor de gasten pas diep in het tweede bedrijf. In de 79e minuut kon routinier Michael de Leeuw de gelijkmaker tegen de touwen knikken. Willem II ging daarna op jacht naar meer, maar een winnende treffer viel er niet meer. Jeremy Bokila en Freek Heerkens kregen nog wel kansen op de 2-3.

Keuken Kampioen Divisie

Het wordt voor Willem II een behoorlijke uitdaging om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De degradant is na zestien wedstrijden met 24 punten terug te vinden op de negende plaats. Het verschil met nummer twee PEC Zwolle bedraagt al elf punten. Willem II zal zich dus vooral richten op plaatsing voor de play-offs. De volgende wedstrijd voor de Tilburgers is op zondag 11 december thuis tegen aartsrivaal NAC Breda.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen