Simons ziet geduld worden beloond: "Hele leven voor gewerkt"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 december 2022 – Xavi Simons maakte zaterdagavond tegen de Verenigde Staten zijn debuut in het Nederlands elftal. De 19-jarige smaakmaker van PSV mocht van bondscoach Louis van Gaal in de slotfase invallen en ging met Oranje door op het WK. Na de wedstrijd genoot de geboren Amsterdammer met volle teugen.

Simons ziet geduld worden beloond: "Hele leven voor gewerkt"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Het belangrijkste vandaag is dat het team doorgaat", vertelde Simons, die zo'n tien minuten mee mocht doen tegen de Amerikanen, in gesprek met de NOS. "Maar het is natuurlijk mooi ik dat mijn debuut mee kan pakken. Hier heb ik mijn hele leven voor gewerkt. Dit is een mooie dag voor mij en mijn familie. Hier doe je het allemaal voor als je klein bent. Ik ben erg heel erg blij mee."

Lees ook: Van Basten kritisch op Ajacied: "Hij moet echt wakker worden"

Oranje won met 3-1 en plaatste zich op die manier voor de kwartfinales van het WK. "Dat is mooi, we hebben er hard voor gewerkt. Tegen wie we spelen zal vanavond wel bekend worden. Wij gaan ons eigen spel spelen, we gaan zien tegen wie dat zal zijn. Ik heb het idee dat het seizoen erg snel gaat. Ik ontwikkel me goed. Het is een droom om op 19-jarige leeftijd mijn debuut te maken, ook nog eens op het WK."

Louis van Gaal
De bondscoach liet zich na de wedstrijd ook nog uit over de invalbeurt van Simons, die binnen de lijnen kwam voor doelpuntenmaker Memphis Depay. "Ik wilde Memphis graag sparen, toen ik had Weghorst in kunnen brengen. Nu koos ik voor Xavi als tweede spits, hij maakt als aanvaller vooral het contact met het middenveld. Daar ontbrak het deze wedstrijd nog wel eens aan", vertelde Van Gaal bij de NOS.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd