Ronaldo opnieuw op de bank bij Portugal, twee wijzingen bij Marokko

10 december 2022, 14:51

Cristiano Ronaldo neemt opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank bij Portugal in de kwartfinale tegen Marokko. De aanvaller maakt plaats voor Goncalo Ramos. Bij Marokko vinden er twee wijzigingen plaats in de basisopstelling, aangezien onder meer oud-Ajacied Noussair Mazraoui niet fit genoeg is om in actie te komen.

Voor Ronaldo is dit de zoveelste teleurstelling van de afgelopen weken. Nadat de 37-jarige aanvaller transfervrij vertrok bij Manchester United kreeg hij na zijn wissel tegen Zuid-Korea onenigheid met bondscoach Fernando Santos, waarna hij zijn basisplaats verloor. In de achtste finale nam de 21-jarige spits Goncalo Ramos zijn plek in de spits over en was hij tegen Zwitserland (6-1 overwinning) meteen goed voor een hattrick. Ramos mag daarom opnieuw in de basis verschijnen tegen Marokko.

Bij Marokko staat Hakim Ziyech zoals verwacht gewoon in de basis, hij vormt de vertrouwde voorhoede met Sevilla-spits Youssef En Nesyri en vleugelspeler Sofiane Boufal. Zoals verwacht kan Marokko niet beschikken over Nayef Aguerd. De centrale verdediger bewees dit toernooi al vaak zijn waarde voor de Leeuwen van Atlas, maar is nog niet voldoende hersteld van de blessure die hij opliep in de achtste finale tegen Spanje. Jawad El Yamiq is zijn vervanger aan de aftrap. 

Ook Noussair Mazraoui is niet voldoende hersteld van zijn blessure, hij wordt in de basis vervangen door Yahya Attiat-Allah. De oud-Ajacied, die momenteel uitkomt voor Bayern München, viel niet zoals Aguerd geblesseerd uit tegen Spanje en zit vandaag niet bij de selectie tegen Portugal. Om 16.00 uur wordt er afgetrapt in het Al Thumama stadion. De winnaar van dit duel neemt het op tegen de winnaar van de andere kwartfinale tussen Engeland en Frankrijk, die later op de avond wordt gespeeld. 

Opstelling Marokko:

Opstelling Portugal:

[tweet,selecaoportugal/status/1601572528513634304}

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen