Groot nieuws bij Ajax: Daley Blind mag transfervrij vertrekken

14 december 2022, 19:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax en Daley Blind gaan deze winter uit elkaar. De 32-jarige verdediger mag van de Amsterdamse clubleiding transfervrij vertrekken, zo meldt De Telegraaf. Blind had nog een contract tot de zomer van 2023 bij de regerend landskampioen, maar heeft de directie verzocht of hij gratis de deur uit mag wandelen. Antwerp FC wordt vermoedelijk zijn nieuwe werkgever.

Dat betekent dat Ajax en Blind na vierenhalf jaar uit elkaar gaan. De verdediger was de laatste jaren onomstreden in Amsterdam, maar raakte dit seizoen zijn basisplaats kwijt onder Alfred Schreuder. De oefenmeester gaf in de laatste weken links achterin de voorkeur aan Owen Wijndal. Zelfs Devyne Rensch stond op een gegeven moment hoger in de pikorde dan de ervaren verdediger.

Blind kon het moeilijk accepteren en diende vlak voor de start van het WK voetbal een transferverzoek in. Blind hoopte dat hij transfervrij op zoek mocht naar een nieuwe club. Daar gaat Ajax mee akkoord. Dat is goed nieuws voor Marc Overmars en Mark van Bommel, die de verdediger deze winter dolgraag naar Antwerp FC willen halen. Daar zou hij ploeggenoot worden van Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen.

De 99-voudig international van Oranje speelde verdeeld over twee periodes liefst 333 wedstrijden in het shirt van Ajax. Ook speelde hij een seizoen op huurbasis bij FC Groningen en droeg hij het shirt van Manchester United. Daar schopte de linksbenige verdediger het tot 141 optredens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, het beste voor alle partijen. Voor het Ajax systeem komt hij te kort, verdedigend zwak en geen snelheid. Als je dan een jaarsalaris hebt van ruim 4 miljoen ex premies dan drukt dit aardig op het spelersbudget. Ook aardig van Ajax naar Blind toe net als bijvoorbeeld Feyenoord bij Toornstra heeft gedaan dit seizoen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen