Real Madrid betaalt tot zestig miljoen (!) voor zestienjarig talent

15 december 2022, 15:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft opnieuw een Braziliaans talent binnengehaald. De Koninklijke neemt de zestienjarige voetballer Endrick komt in juli 2014 over van Palmeiras. Pas als hij achttien jaar is, mag hij naar de Spaanse hoofdstad komen. Schrik niet: de totale transfersom kan tot zestig miljoen euro oplopen.

Real Madrid heeft donderdag officieel melding gemaakt van de deal. De club betaalt 35 miljoen euro als basisbedrag voor Endrick, maar dat kan nog oplopen tot liefst zestig (!) miljoen euro. Ook is er nog twaalf miljoen euro extra als bonus gereserveerd om naar de Braziliaanse club over te maken. Het contract loopt in elk geval door tot 2027 en mogelijk blijft hij tot 2030 (!) verbonden aan de Madrilenen als de optie wordt gelicht.

Endrick had een afkoopclausule van zestig miljoen euro in zijn contract staan en maakte veel indruk in eigen land. Ook Paris Saint-Germain, Chelsea en FC Barcelona hadden belangstelling, maar Real Madrid is de eerste die doorpakt voor de centrumspits. Tot dusver speelde hij zeven officiële duels namens de Braziliaanse club, waarin hij driemaal scoorde en een assist gaf. 

Lees ook'Ronaldo traint vier dagen na WK-debacle bij Real Madrid'

Brazilianen bij Real Madrid

De laatste jaren heeft Real Madrid een goede reputatie opgebouwd als het gaat om Brazilianen. Reinier kwam in 2019 over van Flamengo voor dertig miljoen euro, Rodrygo kwam in diezelfde zomer voor 45 miljoen euro over van Santos. Een jaar eerder kochten ze Vinicius Junior voor 45 miljoen van Flamengo: dat was tot dusver het grootste succes.

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moest verboden worden kinderarbeid 😢

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen