Frankrijk twee dagen voor WK-finale opnieuw getroffen door ziekte

16 december 2022, 15:05

In de halve finale tegen Marokko kon Frankrijk geen beroep doen op Adrien Rabiot en Dayot Upamecano. Het tweetal was geveld door ziekte en moest de met 2-0 gewonnen wedstrijd laten schieten. Beiden maakten inmiddels hun rentree op het trainingsveld, maar twee dagen voor de WK-finale blijken nu twee andere spelers getroffen te zijn door een virus.

Het gaat om het complete verdedigingscentrum tegen de Marokkanen, schrijft L'Équipe. Raphaël Varane kwampt met lichte klachten, terwijl Ibrahima Konaté het zwaarder te pakken zou hebben. Voor Varane was deelname aan het WK een race tegen de klok nadat hij in oktober een blessure had opgelopen tijdens het Premier League-duel van zijn club Manchester United tegen Chelsea (1-1). Hij was tot nu toe alle duels in Qatar van de partij. 

Konaté was tegen Marokko juist de vervanger van de zieke Upamecano. De verdediger van Liverpool had ook in de groepswedstrijden tegen Australië en Tunesië een basisplaats en mocht in het andere poule-duel met Denemarken invallen. Daarna kwam hij in de achtste finale tegen Polen en de kwartfinale tegen Engeland niet binnen de lijnen. 

De medische staf van de Franse ploeg houdt de klachten van het tweetal nauwlettend in de gaten. Vrijdagmiddag om 18.00 uur staat een training van Les Bleus op het programma. In de aanloop naar het toernooi kende de regerend wereldkampioen al een hoop personele tegenslagen. Zo ontbreken onder meer middenvelders Paul Pogba en N'Golo Kanté in Qatar, terwijl beiden vier jaar geleden in Rusland nog een groot aandeel hadden in het behalen van de wereldtitel. Vlak voor de start van het toernooi viel Ballon d'Or-winnaar Karim Benzema bovendien weg met een blessure. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HansDeGraaf10
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oke

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen