Rashford neemt ultieme revanche op Ten Hag bij wéér een zege

31 december 2022, 15:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United-aanvaller Marcus Rashford (25) heeft zaterdagmiddag de ultieme revanche genomen op zijn manager Erik ten Hag. De spits werd gepasseerd voor het duel met Wolverhampton Wanderers vanwege 'disciplinaire redenen', maar kwam halverwege alsnog binnen de lijnen. Uitgerekend de gepasseerde speler maakte het enige doelpunt van de middag: 0-1.

Met het besluit om de in bloedvorm verkerende Rashford te passeren, die tegen Nottingham Forest bij de eerste twee goals betrokken was en ook op het wereldkampioenschap in Qatar veel goals maakte, deed Ten Hag veel stof doen opwaaien. De manager wilde niet vertellen waarom hij de spits niet opgesteld had, maar het had te maken met een 'disciplinaire sanctie'.

Alejandro Garnacho was de vervanger en Anthony Martial stond daardoor in de spits. Het leverde halverwege weinig gevaar op voor The Red Devils tegen Wolverhampton Wanders, al kon ook de laagvlieger uit de Premier League er weinig tegenover zetten. Het leverde op Oudejaarsdag dan ook zeker geen vuurwerk op voor de fans en dus besloot Ten Hag halverwege om de veelbesproken Rashford alsnog in te brengen.

Daarmee gaf de coach zijn pupil de kans om revanche te nemen op zijn besluit en dat deed de aanvaller met verve. Na goed doorgaan op een afgeslagen bal, schoot Rashford een kwartier voor tijd van dichtbij het enige doelpunt tegen de touwen. Niet veel later leek hij ook de tweede van de middag te maken en daarmee het duel te beslissen, maar die goal werd afgekeurd vanwege onbewuste een handsbal in de rebound op een schot. UIteindelijk hield Ten Hag de rijen net gesloten, mede door een fraaie redding van David De Gea uit een corner in blessuretijd. 

Lees ookComplimenten voor Ten Hag na veelbesproken besluit: "Ik hou van hem"

Door de achtste overwinning in de laatste negen officiële wedstrijden (met vijf clean sheets in die wedstrijden) stijgt Manchester United naar de vierde plaats in de Premier League, boven Tottenham Hotspur. Dat is een van de doelen voor Ten Hag dit seizoen: alleen Newcastle United, Manchester City en koploper Arsenal doen het dit voetbaljaar beter. Maar als de huidige vorm doorgezet wordt, dan komt dat wel goed, al wacht halverwege januari duels met Manchester City en Arsenal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen