Ten Hag staat voor keuze: wie wordt de nieuwe United-spits?

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 februari 2023 – Manchester United haalde afgelopen winter Wout Weghorst op huurbasis, maar hoop de selectie komende zomer te versterken met een absolute topspits. De club zou daarvoor een bedrag van ruim 110 miljoen euro gereserveerd hebben. Daarbij heeft Erik ten Hag twee kandidaten op het oog, weet de Engelse krant The Telegraph te melden.

Ten Hag staat voor keuze: wie wordt de nieuwe United-spits?

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De eerstgenoemde optie is niet geheel onlogisch: Harry Kane. De 29-jarige Engelsman is al sinds jaar en dag de grote man bij Tottenham Hotspur, dat regelmatig complimenten oogst maar telkens naast eremetaal grijpt. Afgelopen weekend nog passeerde hij als derde speler in de geschiedenis van de Premier League de grens van 200 doelpunten in de competitie. Naast United zouden ook Bayern München en Real Madrid de situatie van Kane in de gaten houden.

Lees ook: Tottenham bewijst aartsrivaal dienst op historische Kane-avond

De krant weet echter te melden dat op basis van 'bronnen op Old Trafford' de voorkeur van Manchester United uitgaat naar de komst van Victor Osimhen (24, Napoli). 'Osimhen past beter in het ideale profiel van Ten Hag: een meer mobiele spits die snelheid, kracht en pressing koppelt aan doelpunten', schrijft het. Dit seizoen was de Nigeriaan in zeventien Serie-A-wedstrijden al goed voor zestien treffers. Zeven daarvan produceerde hij in de laatste vijf duels van zijn club. 

'Tough negotiator'
Het halen van Oshimen zou echter niet gemakkelijk zijn, verwacht The Telegraph. 'Napoli-eigenaar Aurelio de Laurentiis staat bekend als een stevige onderhandelaar, en gezien het feit dat ook Paris Saint-Germain en Chelsea interesse in hem hebben zou de prijs weleens boven de 110 miljoen euro kunnen uitvallen', leest het. Daarnaast wijst de krant erop dat de koploper van de Serie A in de zomer van 2020 ook al een bedrag van 75 miljoen euro voor de spits betaalde. Wordt ongetwijfeld vervolgd...

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd