Ajax rekent af met FC Twente, maar zorgen voor Heitinga blijven

9 februari 2023, 20:46

Ajax heeft donderdagavond de kwartfinale van de KNVB Beker met pijn en moeite bereikt. Ondanks de trainerswissel John Heitinga voor Alfred Schreuder hadden de Amsterdammers net als enkele weken geleden ongelofelijk veel moeite met FC Twente. Anders dan in de Johan Cruijff Arena kwam er ditmaal wél een overwinning, door een treffer van Mohammed Kudus 0-1. 

Al in de eerste helft werd duidelijk dat de formatie van Heitinga er nog niet helemaal bovenop is. De Amsterdammers hadden weliswaar meer de bal, maar konden dit niet omzetten in grote kansen en hadden mazzel dat de doorgebroken Virgil Misidjan niet ging liggen toen hij (licht) aangeraak werd. FC Twente – bij wie sterkhouders Michal Sadilek, Mees Hilgers en Julio Pleguezuelo ontbraken – kon juist het meest creëren, ondanks de Tukkers minder de bal hadden. Keeper Gerónimo Rulli moest een aantal keer handelend optreden en net als een aantal weken geleden had Ajax amper antwoord op de druk van de thuisclub.

Onder Alfred Schreuder ging op 14 januari de lange bal telkens van Rulli naar Calvin Bassey, ditmaal ging de bal onder druk vaak hoog naar Owen Wijndal. In het tweede bedrijf bleef de druk van FC Twente aanhouden, maar de Tukkers waren ofwel niet scherp in de laatste pass en als er een keer echt gevaar dreigde, was de afronding niet goed. Toch zal de manier waarop Ajax onder druk stond, Heitinga serieuze zorgen baren.

Lees ook: Heitinga krijgt lachers op de hand met opmerking over Feyenoord - PSV

Na het doelpunt van Kudus, die als rechtsbuiten en aanvallende middenvelder beter uit de verf kwam dan als diepe spits onder Schreuder, ging Ajax iets gemakkelijker voetballen. Het kon bovendien profiteren van de ruimtes die FC Twente moest geven, omdat het de achterstand ongedaan moest maken. Ondanks dat Ron Jans met wissels wel probeerde om een slotoffensief te forceren en het publiek 'Alles of niets' wilde zien, kwamen de Tukkers niet meer echt tot grote kansen. Daardoor blijft Heitinga met Ajax foutloos en zijn de cijfers met tien doelpunten, één tegentreffer en twee cleans sheets indrukwekkend, toch zal het spelbeeld Heitinga nog wel enige zorgen baren. 

[photo,148854,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik heb me aan twee dingen zitten ergeren! 1 het spel aan alle beide kanten het was echt amateuristisch en 2 de commentator ik dacht dat die onpartijdig moest zijn en niet zitten geilen op ajax en alles van twente afkeuren!! de kleine conceicao gadverdamme die staat straks in de wc met een foto van conceicao !! partijdige sukkel! ze verdiende het allebeide niet om door te gaan!!

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mee eens Dat we nu in de 1/8 finale geen var hebben is ook gewoon belachelijk . Men spreekt na gisteravond alleen maar over een rode kaart voor hartman . Maar eens keer iets van een kaart voor alvarez ?. Maar goed het was helaas niet echt een mooie wedstrijd . Die zerrouki zal wel balen ,en streuer als hij nadenkt ook Geen titel ,geen beker ,straks 1 jarig contract

CC1960
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hahahah Leo Driessen is anti Ajax....... het was gisteren weer duidelijk

Rosa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ondanks alle terughoudende/negatieve reacties won Ajax en gaat door. Heitinga is pas aan zijn 3e wedstrijd bezig, maar er zit al meer plezier bij de spelers. Wel zie enkele dissonanten: Taylor, overgewaardeerd, werkt vertragend bij een snelle aanval (banken!), Bergwijn, hopeloos slecht (banken!), Rensch (ongeschikt voor Ajax1 (banken!), Timber, minder, Brobbey moet meer zijn best doen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen