Wat een ramp: seizoen ongelukkige Vormer al voorbij na 'idioot duel'

13 februari 2023, 09:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het seizoen voor Ruud Vormer bij Zulte Waregem zit er waarschijnlijk al op. De 34-jarige middenvelder, die afgelopen winter de overstap maakte van Club Brugge naar Zulte Waregem, moest de wedstrijd tegen KV Oostende (1-1) na een kwartier al geblesseerd verlaten. Hierdoor kan de vijfvoudig international zijn ploeg niet helpen in de strijd tegen degradatie.

Vormer kwam in de eerste minuut na een duel met KV Oostende-spits Fraser Hornby hard neer en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken, zo werd na afloop duidelijk. Aankomende week moet de Nederlander daarom onder het mes en naar verwachting ligt hij er zes tot acht weken uit. Voor de degradatiekandidaat is het uitvallen van Vormer een regelrechte ramp. In het duel tegen Oostende werd hij vervangen door Nicolas Rommens.

"In de eerste minuut raakte Ruud al geblesseerd bij een idioot duel. Hij zal ons lang niet kunnen helpen in de strijd tegen degradatie. Ik denk dat we hem voor de rest van het seizoen kwijt zijn. Dit is een zwaar verlies voor ons, maar ook zonder hem gaan we slagen in ons doel", reageert trainer Mbaye Leye tegenover het Belgische Sporza.

Lees ook: Van Bommel licht koploper RC Genk weer fraai pootje dankzij Kerk

Dit jaar heeft Vormer nog maar zes duels gespeeld voor de ploeg uit Waregem. Daarin heeft hij desondanks al twee keer kunnen scoren. Door een 1-1 gelijkspel tegen KV Oostende blijft Zulte Waregem in degradatienood. De club staat op vier punten van de veilige plek vijftien. Om die plek te bemachtigen zal het team nu moeten vechten zonder Vormer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen