Stroef huwelijk tussen Ajax en Bergwijn: "Vraag me af of dit een match is"

27 februari 2023, 15:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn lijkt hopeloos uit vorm te zijn en er wordt zelfs getwijfeld of het wel een match is met Ajax. De speelstijl van de Amsterdammers komt niet helemaal overeen met waar de krachten van Bergwijn liggen. Het begon allemaal wel heel goed dit seizoen, maar het is nu al weken onder het gewenste niveau van de landskampioen.

In de wedstrijd tegen Vitesse liep het niet lekker voor de linkervleugelaanvaller en kon die zelfs met rood ervan af, als die niet oppaste. "Ik zat met verbazing naar hem (Steven Bergwijn, red.) te kijken", vertelt Reon Boeringa van Voetbal International. "Hij kwam een beetje op de radar met die rare natrappende beweging. Vijf centimeter naar rechts of naar links en hij gaat er gewoon met rood vanaf in de eerste helft. Daarna heeft hij geen bal meer geraakt."

Deze zomer betaalde Ajax 31 miljoen voor de Oranje-international, maar daar zijn nu wel flinke twijfels over. "Deze zomer dacht iedereen wel dat het een goede aankoop was, maar als je echt kijkt wanneer hij echt goed was, dan was dat bij PSV onder Mark van Bommel die wat meer inzakte. Hij was goed als hij diepgang kon opzoeken en bij het Nederlands Elftal kon dat ook. Bij Ajax is er weinig ruimte en hij is nou niet echt de speler van de kleine bewegingen, de fluwelen techniek of de korte acties. Richting het einde van het seizoen vraag je je toch af of dit wel een match is", concludeert Boeringa.

Lees ook: Mossou ziet opvallende invaller bij Ajax: 'Heitinga kan niet zonder hem'

Flamingo over duels met Bergwijn

Rechtsback Ryan Flamingo van Vitesse had een uitstekende middag tegen Bergwijn. "Ik had Bergwijn onder controle, hij is er niet echt langs geweest toch?", vertelt de Vitessenaar trots tegen Voetbal International. Over de uitspraken van Owen Wijndal wilde Flamingo geen uitspraken doen, ondanks het blijven proberen. Wijndal zei namelijk Ajax de beste linkerkant van Europa kan hebben, maar Flamingo was de linkerkant zondag in ieder geval te sterk af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt hopeloos uit vorm te zijn. Hoezo lijkt??

Ajax2022
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij wil het te graag ,en dan gaat het ook niet lukken, want het gaat bij Ajax om de plezier en beleving, en ik denkt dan bij mezelf, ga er veel meer op oefenen, zodat je al de critici hun bek snoert ,dat zijn mensen die hun bekken alleen maar naar koffie ruiken ,en het liefst zwart drinken ,en alles zwart willen zien ,zonder de ware oorzaak van iets te weten ,klepzeikkers, zielige kneuzen kan je ze ook noemen, die thuis niks te vertellen hebben

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen