Guardiola niet mee in lof voor Ten Hag: "Niet meer dan normaal"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

28 februari 2023 – Manchester United won zondag de League Cup en daarmee heeft Erik ten Hag zijn eerste prijs als manager van de club te pakken. Ondanks de triomf is Manchester City-trainer Pep Guardiola niet onder de indruk van de prestaties van de stadgenoot. 

Guardiola niet mee in lof voor Ten Hag: "Niet meer dan normaal"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Spanjaard kreeg op een persconferentie de vraag of hij vindt dat United weer meedoet om de landstitel. "Als ze wat meer uitgeven, dan wel ja", antwoordde Guardiola breed grijnzend. "Dat hebben ze nog niet gedaan toch?", doelt hij op de forse transferuitgaven die Ten Hag afgelopen zomer mocht doen. Onder meer Antony, Casemiro, Tyrell Malacia en Lisandro Martínez kwamen voor een totaalbedrag van 238 miljoen euro naar Old Trafford. "Ze staan op een positie die normaal zou moeten zijn", vindt Guardiola. 

Het winnen van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland, is volgens Guardiola dan ook niet heel speciaal. "Ik herinner me de eerste keer dat wij de League Cup konden winnen. Iedereen was daar opgewonden over, het was iets nieuws voor de spelers en de staf. Maar bij de vierde finale was het just another day at the office", sneerde de oud-trainer van FC Barcelona en Bayern München. Sinds zijn komst naar Manchester in 2016 won Guardiola de prijs inderdaad vier keer: in 2018, 2019, 2021 én 2022. 

Toch wil Guardiola het werk dat Ten Hag bij de rivaal niet geheel onderuithalen. "Erik doet fantastisch werk", klonk het even later een stuk positiever. "Je ziet de toewijding van de spelers, de manier waarop ze het samen proberen te doen", analyseert hij het spel van United. Guardiola en Ten Hag kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd in München, waar Ten Hag het tweede elftal onder zijn hoede had terwijl de Spanjaard de scepter zwaaide bij de hoofdmacht. 


 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Premier League

  gerelateerd