Titel komt steeds dichterbij voor Barcelona na nieuw puntenverlies Real Madrid

5 maart 2023, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid heeft zondagavond niet weten te winnen van Real Betis. Tegen de huidig nummer vijf van La Liga hadden De Koninklijke het betere van het spel, maar wisten zij niet door de verdediging van Los Verdiblancos heen te breken (0-0). FC Barcelona is hierdoor de lachende derde, want de huidig koploper van Spanje ziet de voorsprong op hun aartsrivaal verder oplopen.

Bij Real stond Karim Benzema gewoon in de basis, terwijl Luka Modric door trainer Carlo Ancelotti werd gespaard. Dit pakte niet goed uit, want ondanks een dominantie in het balbezit wist de ploeg van Ancelotti geen enkel schot op doel te creëren in de eerste helft. Benzema dacht in de elfde minuut zijn ploeg uit een schitterende vrije trap op 1-0 te schieten, maar zorgde een handsbal van Antonio Rüdiger ervoor dat het feest niet door ging. Hierdoor zochten beide ploegen met een brillenstand de kleedkamers op.

In de tweede helft lukte het echter niet meer om tot scoren te komen, doordat de verdediging van Betis knap werk leverde. Real probeerde in de absolute slotfase de druk op de tegenstander te houden, maar door enkele slim gekozen opstootjes van Betis werd het tempo continu uit de wedstrijd gehaald. Invaller Dani Ceballos leek nog één-op-één met de doelman te komen, maar zijn inzet werd op het laatste moment geblokkeerd.

Dankzij het gelijke spel blijft Real steken op 53 punten uit 24 wedstrijden, waardoor de achterstand op koploper Barcelona oploopt tot negen punten. De Koninklijke moeten zich nu richten op de thuiswedstrijd tegen Espanyol aankomende zaterdag, waarna de return tegen Liverpool in de achtste finale van de Champions League op het programma staat.