Tadic heeft zijn ogen gericht op Feyenoord: "In de Arena zijn wij altijd favoriet"

12 maart 2023, 17:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dusan Tadic wist zondagmiddag overtuigend met 2-4 te winnen op bezoek bij Heerenveen, waardoor de aanvoerder van Ajax met een goed gevoel toe kan werken naar de Klassieker van volgende week. Hoewel Ajax geweldig van start ging in Friesland, zag de Serviër wel dat zijn elftal in de tweede helft minder goed voor de dag kwam. Bij ESPN beschreef Tadic na afloop zijn wedstrijdbeeld en blikte de aanvoerder alvast vooruit richting volgende week zondag.

"Ja, ik denk dat zeker de eerste helft van onze kant heel goed was", begon Tadic positief. "Maar we kijken natuurlijk ook naar de slechte zaken, omdat we beter willen worden. In de tweede helft hebben we een paar onzorgvuldige momenten en we geven Heerenveen het gevoel dat zij terug in de wedstrijd kunnen komen. Dat moet zeker beter, maar natuurlijk zijn er veel positieve dingen op te merken in de eerste helft."

In de tweede helft haalde Ajax deels de voet van het gaspedaal, en daar is de aanvoerder niet tevreden over. "Zeker, wanneer je een voorsprong van drie doelpunten hebt en zij maken een goal, dan krijgen zij hoop en denken zij "oke, misschien kunnen we er nog een maken". We moeten blijven voetballen", is Tadic kritisch. "Op sommige momenten waren we onzorgvuldig, dat moeten we analyseren en verbeteren." 

Ajax is favoriet

Tadic zag ook dat Steven Bergwijn in Heerenveen weer eens trefzeker was, waar de aanvaller zichtbaar blij mee was. "Ja, dat was heel belangrijk. Ik ben heel blij voor hem en voor alle jongens, want hij had een beetje pech met bepaalde kansen. Maar hij kan geweldig afronden en ik ben heel blij dat hij weer gescoord heeft en wij winnen. Voor mij maakt het niet uit of ik scoor of een assist geef, als we maar winnen." Op de vraag of Ajax volgende week in staat is om te winnen van Feyenoord, dat al zeven keer op rij wist te winnen, is de aanvoerder glashelder. "Ja, ik denk het wel. Je ziet dat we elke week fitter en scherper worden. Wij zijn zeker in staat om te winnen tegen Feyenoord. Ajax is in een volle Arena altijd de favoriet", besluit Tadic.

Ook John Heitinga dicht Ajax goede kansen toe. "Jullie zijn de spanning aan het opbouwen. Natuurlijk zijn wij favoriet. We spelen thuis en komen van ver. Een groot compliment naar de jongens. Zes weken geleden stonden we vijfde en nu zijn we gedeeld koploper", adus de trainer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen