Slot op zijn hoede voor Ajax: "Onder Heitinga weer het niveau gehaald"

16 maart 2023, 22:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord-trainer Arne Slot is op zijn hoede voor Ajax. Hoewel de Rotterdammers donderdagavond een monsterzege boekten op Shakhtar Donetsk (7-1), wilde de oefenmeester van nog geen polonaise weten. "Ik zie ook dat Ajax onder trainer Heitinga weer het niveau heeft dat het in het begin van het seizoen onder Schreuder ook had. Ajax heeft weer een goede ploeg."

Dat vertelde Slot bij De Telegraaf. Bij ESPN gaf hij tekst en uitleg om niet te vroeg te willen juichen. "Nog steeds speel je op donderdag en heb je in Amsterdam zondag een lastige uitwedstrijd. Natuurlijk geeft dit veel vertrouwen en genoegdoening. Maar de waarheid ligt zondag om te ervaren of deze wedstrijd heeft geholpen of niet. Niet alleen vermoeidheid bepaalt een wedstrijd. Vandaag zag je raak een schot van buiten de zestien, dat het ook helpt."

Slot zou liever zien dat de KNVB probeert om toppers niet na een midweekse wedstrijd te plannen. "In zijn algemeenheid zou de KNVB zo'n grote wedstrijd niet moeten doen na een Europese wedstrijd. Al is dat lastig, omdat je op voorhand niet weet of de grote wedstrijd Ajax-PSV is of Ajax-AZ. Dus is dit de realiteit", toonde Slot zich realistisch.

Lees ook: Idrissi komt met waarschuwing voor Ajax: "Op Heitinga ga ik niet reageren" 

Er was al met al genoeg reden tot juichen. "De eerste twee goals kwamen door ons druk zetten", glimlachte Slot. "Met name de eerste treffer was ongelofelijk knap. Ik kan ook weinig dissonanten aanwijzen. We waren heel erg effectief, met heel veel afstandsschoten. Normaal krijgen we meer schoten op doel en grotere kansen", zag Slot, die ook complimenten uitdeelde voor het applaus van de Feyenoord-fans.

"Het is heel mooi om de supporters op die manier te zien. Ook fijn om terug te krijgen dat Shakhtar zich heel welkom heeft gevoeld", zag Slot, die de opponent ondanks de 7-1 zege goed vond. "Het eerste half uur hebben ze aangetoond dat het ze lukte om onder onze druk uit te voetballen. Zij zijn alleen niet gewend om tegen deze intensiteit spelen door de droevige omstandigheden in Oekraïne."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen