FC Volendam zet fantastische thuisvorm kracht bij tegen Fortuna Sittard

17 maart 2023, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Volendam heeft zichzelf een goede dienst bewezen in de race om direct lijfsbehoud. De ploeg van Wim Jonk legde Fortuna Sittard met 2-1 over de knie. De uiterst efficiënte thuisploeg sloeg vlak voor rust via Carel Eiting én vlak na rust via Oskar Buur toe. Fortuna Sittard leek zich niet te verzoenen met een nederlaag én knokte zich via een Tijjani Noslin terug in de wedstrijd. Volendam overleefde het Limburgse slotoffensief en continueerde de topvorm in eigen huis: de club hield liefst zestien punten over aan de laatste zes thuiswedstrijden in de Eredivisie. 

Bij FC Volendam ontbraken basisklanten Gaetano Oristanio en Xavier Mbuyamba vanwege een schorsing. Verder koos Jonk weer voor Robert Mühren, die daardoor stuivertje wisselde met Henk Veerman. Bij de tegenspeler uit Sittard keerden Burak Yilmaz en Iñigo Córdoba na een blessure terug in de startopstelling. Voor de niet geheel fitte Oguzhan Özyakup kwam de wedstrijd nog te vroeg en zijn ploegmaat Arianit Ferati zat na vijf gele kaarten in het strafbankje.

Kort na rust maakte Buur de opgave voor Fortuna Sittard een flink stuk ingewikkelder door - via de vingertoppen van doelman Pandur en door de benen van Siovas - de 2-0 tegen de touwen te jagen. De Limburgers maakten hun laatste tien doelpunten echter in de tweede helft én na een uur spelen, zette Noslin - na een handige actie én een knappe afronding - deze statistiek kracht bij. FC Volendam overleefde zonder veel kansen weg te geven de slotfase en vergrootte 'het gaatje' van drie punten tot 'een kloof' van zes punten met plek 16.

Man van de wedstrijd: Tijjani Noslin

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen