Kudus neemt graag één Ajacied mee naar volgende club: "We zijn een tweeling"

18 maart 2023, 08:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mohammed Kudus staat open voor een nieuw contract bij Ajax, zo bleek vrijdagavond uit een voorpublicatie van een interview in De Telegraaf. In de volledige versie van het interview speculeert Kudus, met een glimlach, toch over een transfer: mocht het zover komen, dan zou zijn volgende club er verstandig aan doen om óók Steven Berghuis binnen te halen. "Ja, want we zijn de Ajax-tweeling", zegt Kudus.

Kudus en Berghuis hebben zowel binnen als buiten de lijnen een goede connectie. De Ghanees noemt zijn Nederlandse ploeggenoot een 'familieman' en een 'warm persoon'. "Dat zie je als hij op de club is. Niet alleen dit seizoen, nu ik goed speel en belangrijk ben, maar ook vorig jaar, besteedde hij veel aandacht aan me. Op het veld hebben we een bijzondere connectie, maar eveneens daarbuiten. Steven beseft dat ik pas 22 jaar en ver van huis ben. Ook al lijk ik soms 28. Hij is behulpzaam met tips om een goede Ajax-speler te worden, maar geeft ook zijn eerlijke mening als die een keer niet positief is."

Lees ookKudus maakt Ajacieden gelukkig met uitspraak in De Telegraaf

Buiten de lijnen praten de aanvallers geregeld met elkaar; op het veld hebben ze aan 'één oogopslag' genoeg om elkaars intenties te begrijpen. "Ik weet precies wat hij in welke situatie doet en andersom. Dat hebben we allemaal zorgvuldig besproken. Maar vergeet ook de rol van Devyne Rensch als rechtsback en onze spits Dusan Tadic niet."

Kudus heeft een contract tot medio 2025 bij Ajax, maar staat dus open voor een verlenging daarvan. De spelmaker wilde afgelopen zomer naar Everton. De reden voor zijn vertrekwens heeft hij echter 'zelf geëlimineerd', door een basisplek te veroveren. Mochten Kudus en Berghuis daadwerkelijk vertrekken, zou dat een grote klap zijn voor Ajax. Samen waren ze dit seizoen betrokken bij 40 goals in officiële wedstrijden: Kudus scoorde 18 keer en gaf 5 assists, terwijl Berghuis 9 goals maakte en 8 voorbereidde

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ToonBazelmans08
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie woorden van Kudus voor Berghuis en zo hoort het in de voetballerij en daarbuiten te zijn.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen