V/d Vaart: "Je mag het niet zeggen bij 3-0, maar hij speelt een goede wedstrijd"

24 maart 2023, 21:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart is goed te spreken over het optreden van debutant Lutsharel Geertruida bij Oranje. De analist van de NOS vindt Geertruida goed spelen, ondanks een ogenschijnlijk ongelukkig moment voorafgaand aan de 3-0.

"Je mag het niet zeggen bij een 3-0 achterstand, maar ik vind dat Geertruida goed speelt. Aan de bal heeft hij vertrouwen. Bij de 3-0 wordt hij aan zijn lot overgelaten", merkt Van der Vaart op in de studio van de NOS. Na een fraaie schijnbeweging van Randal Kolo Muani kon Kylian Mbappé scoren. "Dit is eigenlijk ook best wel geniaal", vindt Pierre van Hooijdonk. "Daar mag je de Fransen een compliment voor geven. Door de schijnbeweging stapt Geertruida in. Dan ben je weg. Het onverwachte verwachten deed Mbappé wel en Geertruida niet."

Lees ookExtreem vroege wissel Taylor: "Hij geeft de term een heel nieuwe dimensie"

Over Kenneth Taylor is Van der Vaart minder te spreken. De middenvelder werd al na 32 minuten gewisseld voor Wout Weghorst. "Je mag veel meer van hem verwachten. Ik heb wel vaker gezegd: ik twijfel echt wat zijn plafond is. Vandaag laat hij het zien. Het is te makkelijk om hem af te rekenen, want het loopt helemaal niet, maar ook bij Ajax vind ik niet dat hij laat zien de potentie te hebben waar iedereen het over heeft."

Frankrijk krijgt 'te veel ruimte aan de bal', ziet Van der Vaart verder. "Elke bal was op een gegeven moment gevaarlijk. Bij de 3-0 was totaal geen druk op de bal. Ik vond het geen fout van Geertruida, want die reageert op het feit dat die gozer de bal krijgt, en stapt naar voren."

De ontwikkelingen bij Frankrijk - Nederland vind je in ons liveblog.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen