Ajax machteloos ten onder tegen ADO

Koen Freriks
7 november 2010, 14:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft zich zondag voor schut gezet voor eigen publiek. ADO Den Haag was te sterk voor de titelkandidaat, die verdiend met 1-0 verloor in de Amsterdam ArenA. Wesley Verhoek maakte al voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd. De achterstand op koploper FC Twente blijft daardoor vier punten.

Ajax is met de winter in aantocht hopeloos de weg kwijt. De nationale competitie heeft voor de ploeg van trainer Martin Jol opnieuw het karakter van een inhaalrace gekregen. Het matige optreden van Ajax kwam niet helemaal als een verrassing. De combinatie van voetballen in de Champions League en nationale competitie valt de Amsterdamse club het hele seizoen al zwaar. Ajax verloor vlak na de ontmoeting met AC Milan van FC Utrecht (1-2) en kon vlak na de thuiswedstrijd tegen Auxerre niet bij Excelsior (2-2) winnen.

Het huidige Ajax verschilt bijna niets met de ploeg die vorig seizoen na de winterstop de ene na de andere zege mocht vieren. De ploeg mist na het vertrek van Marko Pantelic een aanspeelpunt voorin. Suarez en El Hamdaoui zijn misschien wel de beste aanvallers van de Eredivisie. Ze bleven tegen ADO Den Haag onzichtbaar. Dat lag niet alleen aan het duo zelf. Beide spitsen werden opnieuw onvoldoende door hun middenvelders bediend. De huidige selectie van Ajax telt ook geen authentieke buitenspelers.

Ajax schakelde na de hervatting met invaller Miralem Sulejmani over op een iets hoger tempo. De thuisploeg speelde echter nog steeds fantasieloos en kwam eigenlijk maar tot één uitgespeelde kans. Siem de Jong schoot over. ADO Den Haag was dichterbij een tweede treffer. Lex Immers raakte de paal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen