SC Heerenveen wil miljoen extra voor Dost

Ger
31 januari 2011, 14:41   Bijgewerkt: 31 januari 2011, 15:14

SC Heerenveen is allerminst van plan Ajax tegemoet te komen in de transfersom van Bas Dost. Sterker nog, de Friese club heeft de prijs voor de door de Amsterdammers begeerde aanvaller juist verder opgevoerd.

"We nemen geen genoegen meer met de transfersom van zes miljoen euro", tekent De Telegraaf op uit de mond van Johan Stoker, advocaat van SC Heerenveen. Dost heeft een arbitragezaak aangespannen om een transfer naar Ajax af te dwingen. Als de arbitragecommissie instemt met het verzoek van de aanvaller verlangt Heerenveen zeven miljoen euro netto, plus alle kosten.

"Indien het tot een ontbinding komt, zijn de gevolgen sky high", gaat Stoker verder. "Ajax wil niet de hoofdprijs betalen. Maar als Dost nu - vlak voor het sluiten van de transferwindow - vertrekt, rest er voor ons geen andere onderhandelingspositie dan de hoofdprijs voor een vervanger te betalen.”

De advocaat bestrijdt dat de Friezen de prijs hebben opgevoerd nadat Ajax de miljoenen incasseerde voor Luis Suarez. "Er is geen verband tussen de vraagprijs en de transfersom van Luis Suarez. Heerenveen heeft op 20 januari aangegeven dat Dost mag vertrekken. Maar alleen als aan de eisen tegemoet zou worden gekomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen