Ajax moet Sigthórsson tot winterstop missen

Ger
5 oktober 2011, 10:57   Bijgewerkt: 5 oktober 2011, 12:06

Ajax-trainer Frank de Boer heeft een fikse tegenvaller moeten incasseren. Na medisch onderzoek is gebleken dat Kolbeinn Sigthórsson dit jaar niet meer in actie kan komen. De aan zijn rechterenkel geblesseerde aanvaller kampt met een 'vermoeidheidsbreuk'.

Sigthórsson viel afgelopen zondag tijdens de verloren uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0) al vroeg uit. Stand-in Dmitriy Bulykin kwam daarna voor de international van IJsland binnen de lijnen. Nu blijkt dat Sigthórsson met een stressfractuur kampt, kan de Rus de komende periode op meer speeltijd rekenen.

Voor De Boer is de lange afwezigheid van de voormalig AZ-speler een flinke domper. Ajax maakt zich op voor een belangrijke dubbele confrontatie met Dinamo Zagreb in de poulefase van de Champions League. In de nationale competitie moet de Amsterdamse club bovendien een achterstand wegwerken op AZ, PSV en FC Twente.

Toby Alderweireld is inmiddels teruggekeerd bij Ajax. De verdediger liep bij de nationale ploeg van België een blessure aan zijn rechterenkel op. Het is niet duidelijke hoe lang Alderweireld niet kan spelen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen