Ajax stond nog niet buitenspel in CL: "Verbaast me best wel"

9 december 2014, 15:48

Een opvallende statistiek dook op tijdens het perspraatje van Frank de Boer in aanloop naar de wedstrijd tussen Ajax en APOEL Nicosia. In de voorgaande vijf Champions League-duels van dit seizoen stond niet één keer een speler van de Amsterdamse club buitenspel. Opvallend, vindt ook de coach.

De Boer kende de statistiek niet, maar probeert op de website van Ajax Life op zoek te gaan naar een verklaring voor het feit dat zijn spelers nooit buitenspel staan in de Champions League. "Het vertelt dat we te weinig risico's nemen, al hangt het wel van twee dingen af. Bewegen we te weinig in de diepte, staan we niet op scherp, randje buitenspel, om een steekbal te ontvangen. Of durft een speler de bal niet te geven, of ziet-ie het zelfs niet? We hebben het heel vaak over de lopende mensen vanuit het middenveld en de buitenkant."

Ook verdediger Joël Veltman, die eveneens aanwezig was bij het perspraatje, keek op van het opmerkelijke gegeven: "We zijn er echt naar op zoek. Deze statistiek verbaast me dan ook best wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen