De Boer gaat Serero missen: "We zijn heel content met hem"

16 december 2014, 19:17   Bijgewerkt: 16 december 2014, 23:54

Trainer Frank de Boer van Ajax verwacht Thulani Serero in januari een aantal weken kwijt te zijn. De Zuid-Afrikaan maakt vermoedelijk deel uit van de selectie van zijn land voor de Afrika Cup. "Voor ons is dat super jammer, omdat hij een hele belangrijke schakel is voor ons. We zullen hem daarom ook zeker gaan missen", aldus De Boer op de website van Ajax.

Serero is de afgelopen maanden een vaste waarde op de 'nummer 6 positie', vlak vóór de verdediging van de Amsterdammers. "Hij brengt een bepaald ritme in het spel en ook agressiviteit. Hij wil graag naar voren verdedigen en dat zien we heel graag. Daarnaast is hij ook heel sterk aan de bal in de kleine ruimte. Kortom, we zijn heel content met hem."

Serero dreigt de wedstrijden tegen AZ, Feyenoord en Vitesse te missen. De pas 18-jarige Jairo Riedewald is dan zijn meest logische vervanger. "Het kan zomaar zijn dat Jairo binnenkort die positie gaat invullen. Vandaar dat ik hem ook steeds minuten geef op die positie en ik vind dat hij dat heel goed doet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen