Figo haalt uit: "Als Blatter fatsoen heeft, stapt hij op"

29 mei 2015, 21:50

Luis Figo heeft geen goed woord over voor de herverkiezing van Sepp Blatter als FIFA-voorzitter. De Portugees was lange tijd ook in de race voor de functie, maar trok zich vorige week samen met Michael van Praag terug om zich achter de Jordaanse prins Ali bin Al-Hussein te scharen. Die verloor de eerste ronde van de presidentsverkiezing vrijdag met 133-73 en trok zich vervolgens terug voor de tweede ronde.

"Het laat zien hoe ziek deze organisatie is", sneert Figo via Facebook. "Vandaag was een nieuwe zwarte dag in Zürich. De FIFA heeft verloren, maar voor alles: het voetbal heeft verloren en iedereen die echt om deze sport geeft, heeft ook verloren. Als Mr. Blatter ook maar iets om het voetbal zou geven, dat had hij zich teruggetrokken voor de verkiezing. Als hij een greintje fatsoen heeft, dan stapt hij in de komende dagen alsnog op."

Figo neemt het Blatter kwalijk dat hij voorlopig buiten schot blijft in het nieuwe corruptieschandaal rond de FIFA. Eerder deze week werd een aantal officials van de wereldvoetbalbond in Zürich gearresteerd op verdenking van corruptie. Blatter wist naar eigen zeggen van niets en liet weten blij te zijn met de actie van de Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten.

"Hij moet op de hoogte zijn geweest van de corruptie", vervolgt Figo. "En als dat niet het geval is, zoals hij zelf zegt, dan geeft het aan dat hij niet capabel genoeg is om de FIFA te leiden. Een andere analyse is er niet. Zijn heel cynische reactie dat hij niet iedereen kan controleren, is een aanval op de intelligentie van iedereen. Deze personen, die door de jaren heen zijn gepromoveerd door Blatter, hebben samen met hem van de FIFA een vervallen organisatie gemaakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen