KKD nadert zinderende ontknoping: Willem II en Roda JC kunnen al promoveren op vrijdagavond

3 mei 2024, 09:36   Bijgewerkt: 4 mei 2024, 00:17
Foto: © Imago

FC Groningen, Roda JC, Willem II en FC Dordrecht moeten gaan uitvechten wie er een ticket krijgt voor het Eredivisie-seizoen 2024/25. In de 37ste speelronde staan er diverse mooie affiches op het programma. Zo kunnen Willem II en Roda JC op vrijdagavond definitief promotie veiligstellen naar de Eredivisie. Lees hier alle scenario’s voor de vrijdagavond.

Willem II

Voor Willem II is de opdracht in de wedstrijd tegen FC Dordrecht zeer simpel: één puntje halen. De Tilburgers staan op een puntentotaal van 75, wat betekent dat Groningen op de derde plek, met 71 punten, vier punten minder heeft. Mochten De Kruiken gelijkspelen, en Groningen winnen, is Willem II alsnog gepromoveerd met één wedstrijd te gaan, want Roda JC en Groningen spelen op de laatste speeldag tegen elkaar. Die twee ploegen kunnen dan dus niet meer beide over Willem II heen.

Artikel gaat verder onder video

Willem II kan ook promoveren bij een nederlaag tegen Dordrecht, maar dan moet Groningen verliezen óf Roda JC punten verspelen. Niet alleen kan Willem II promoveren in Dordrecht, maar de Brabanders kunnen ook het kampioenschap opeisen. Zelf moeten ze dan winnen van Dordrecht en dan mag Roda JC niet winnen, dan is Willem II kampioen. Er is ook nog een andere manier waarop Willem II kampioen kan worden, en dat is door gelijk te spelen tegen Dordrecht. Dan moet Roda JC verliezen, en mag Groningen niet meer dan één puntje pakken. De kans dat dit gaat gebeuren lijkt wel redelijk onwaarschijnlijk.

Resterend programma Willem II

Vrijdag 3 mei: FC Dordrecht (uit)
Vrijdag 10 mei: Telstar (thuis)

Roda JC

De Roda JC-supporters kunnen sowieso met een goed gevoel terugkijken op dit seizoen, ongeacht de ranglijst over twee speelrondes. Ook de ploeg uit Kerkrade kan definitief promoveren naar de Eredivisie op vrijdagavond. In het Parkstad Limburg Stadion zal dan SC Cambuur aan de zegekar gebonden moeten worden, en dan moet Groningen verliezen in Velsen-Zuid bij Telstar. Mochten deze twee dingen gebeuren dan spelen de Koempels volgend seizoen tegen onder andere Ajax, PSV en Feyenoord.

Resterend programma Roda JC

Vrijdag 3 mei: SC Cambuur (thuis)
Vrijdag 10 mei: FC Groningen (uit)

FC Groningen

FC Groningen mag bij Telstar dus niet verliezen, mocht het zicht willen houden op Eredivisievoetbal. De noorderlingen kunnen nog niet promoveren in de 37ste speelronde, maar kunnen wel Roda JC op één puntje afstand houden. Een misstap van Roda thuis tegen Cambuur kan Groningen ook boven de ploeg uit Zuid-Limburg op de ranglijst brengen, maar dan moet het zelf natuurlijk ook punten pakken. Vrijdag 10 mei 20.00 uur staat dan de absolute kraker gepland: FC Groningen – Roda JC.

Resterend programma FC Groningen

Vrijdag 3 mei: Telstar (uit)
Vrijdag 10 mei: Roda JC (thuis)

FC Dordrecht

Het lijkt onmogelijk voor FC Dordrecht, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Dordrecht zou dan op vrijdagavond moeten winnen van Willem II én moeten hopen dat Roda en FC Groningen onderuit gaan tegen respectievelijk Telstar en Cambuur. Op de slotdag moeten die twee clubs dan gelijkspelen in de Euroborg, waardoor een zege van Dordrecht op hekkensluiter Jong FC Utrecht volstaat om de club na een absentie van negen jaar terug te brengen naar het hoogste niveau. Bij vrijwel ieder ander resultaat bieden de play-offs daartoe een tweede mogelijkheid.

Resterend programma FC Dordrecht

Vrijdag 3 mei: Willem II (thuis)
Vrijdag 10 mei: Jong FC Utrecht (uit)

Check hier de huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie, hier vind je het volledige speelschema van de laatste zes speelronden.

Welke club zie jij de titel pakken in de Keuken Kampioen Divisie?

Laden...
5027 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote ergernis over KKD-topper ADO - Groningen: 'Het is gewoon potsierlijk'

De Volkskrant-journalist Willem Vissers steekt zijn ergernis over de stillegging van ADO Den Haag - FC Groningen niet onder stoelen of banken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sacha071
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi hoor dat er rekening wordt gehouden met directe promotie van Dordt. Maar jullie vergeten te vermelden dat we bij een gelijkspel Groningen-Roda en nederlagen van Groningen en Roda tegen Telstar en Cambuur wel nog 13 doelpunten moeten inlopen op Roda. Of (als Groningen gelijkspeelt tegen Telstar) 16 doelpunten op Groningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen