Promotiestrijd KKD nadert zinderende ontknoping: resterend programma top-vier

27 april 2024, 16:24   Bijgewerkt: 27 april 2024, 18:12
Foto: © Imago

De eerste beslissing in de Keuken Kampioen Divisie over de vraag wie er rechtstreeks gaan promoveren naar de Eredivisie, valt op z'n vroegst aankomend weekend. Koploper Willem II had vrijdagavond tegen nummer drie FC Groningen een uitgelezen kans om zich als eerste van het felbegeerde ticket te verzekeren, maar greep mis. Nummer twee Roda JC liet op zijn beurt na te profiteren. Ook nummer vier FC Dordrecht slaagde er niet in om in te lopen op de bovenste drie, maar maakt toch nog altijd kans. Dit is het programma voor de laatste twee speelronden, waarin dan toch écht duidelijk gaat worden welke clubs er volgend seizoen weer op het hoogste niveau te bewonderen zullen zijn.

Willem II

De Tricolores mochten zich vrijdagavond welgeteld zes minuten lang 'virtueel Eredivisionist' noemen. Tien minuten na rust zette Nick Doodeman Willem II immers op voorsprong in de topper tegen FC Groningen. Jorg Schreuders bracht de bezoekers even later echter weer langszij, waardoor het gedroomde promotiefeest tijdens Koningsnacht voorbij ging aan de Willem II-supporters. Volgende week volgt de tweede kans voor de ploeg van trainer Peter Maes: bij een overwinning in Dordrecht zijn de Tilburgers verzekerd van een plaats bij de eerste twee - en kan de champagne eindelijk worden ontkurkt.

Resterend programma Willem II

Vrijdag 3 mei: FC Dordrecht (uit)
Vrijdag 10 mei: Telstar (thuis)

Roda JC

Artikel gaat verder onder video

De nummer twee van de ranglijst wist op De Toekomst in Amsterdam niet te profiteren van het onderlinge gelijkspel van de beide concurrenten. Václav Sejk zette de Limburgers - met behulp van Jong Ajax-keeper Charlie Setford - nog wel op een vroege voorsprong, maar amper vier minuten later bepaalde Silvano Vos de eindstand op 1-1. De achterstand van Roda op Willem II blijft daardoor drie punten, terwijl FC Groningen nog steeds een enkel punt minder heeft dan de ploeg van trainer Bas Sibum. Roda ontvangt komende speelronde SC Cambuur, alvorens af te reizen naar Groningen voor een wedstrijd waarin de beslissing definitief lijkt te gaan vallen.

Resterend programma Roda JC

Vrijdag 3 mei: SC Cambuur (thuis)
Vrijdag 10 mei: FC Groningen (uit)

FC Groningen

Met het punt uit Tilburg op zak houdt FC Groningen de kans op het Eredivisieticket volop in eigen hand. De ploeg van trainer Dick Lukkien, die in dienst van FC Emmen al twee keer wist te promoveren, stond in het najaar nog troosteloos in het rechterrijtje. Daarna werd de vorm die de club terug moet brengen naar het hoogste niveau echter alsnog gevonden. De opdracht voor de laatste twee speelronden is helder: twee keer winnen, en FC Groningen is een jaar na het inktzwarte degradatieseizoen terug in de Eredivisie.

Resterend programma FC Groningen

Vrijdag 3 mei: Telstar (uit)
Vrijdag 10 mei: Roda JC (thuis)

FC Dordrecht

De gelijke spelen van de top-drie boden de nummer vier van de ranglijst, FC Dordrecht, een uitgelezen mogelijkheid om zich nadrukkelijk te mengen in de strijd om rechtstreekse promotie. In Leeuwarden slaagden De Schapenkoppen er tot drie keer toe in om een achterstand weg te werken tegen SC Cambuur, maar een winnende treffer die de club op twee punten van FC Groningen had gebracht, zou er niet meer komen, waardoor het duel in 3-3 eindigde. Toch kan het nog steeds voor de Dordtenaren, al is daar wel een wild scenario voor nodig. Dordrecht zou dan op de voorlaatste speeldag moeten winnen van Willem II én moeten hopen dat Roda en FC Groningen onderuit gaan tegen respectievelijk Telstar en Cambuur. Op de slotdag moeten die twee clubs dan gelijkspelen in de Euroborg, waardoor een zege van Dordrecht op hekkensluiter Jong FC Utrecht volstaat om de club na een absentie van negen jaar terug te brengen naar het hoogste niveau. Bij vrijwel ieder ander resultaat bieden de play-offs daartoe een tweede mogelijkheid.

Resterend programma FC Dordrecht

Vrijdag 3 mei: Willem II (thuis)
Vrijdag 10 mei: Jong FC Utrecht (uit)

Check hier de huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie, hier vind je het volledige speelschema van de laatste zes speelronden.

Welke club zie jij de titel pakken in de Keuken Kampioen Divisie?

Laden...
4615 stemmen

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Grote ergernis over KKD-topper ADO - Groningen: 'Het is gewoon potsierlijk'

De Volkskrant-journalist Willem Vissers steekt zijn ergernis over de stillegging van ADO Den Haag - FC Groningen niet onder stoelen of banken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Sacha071
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi hoor dat er rekening wordt gehouden met directe promotie van Dordt. Maar jullie vergeten te vermelden dat we bij een gelijkspel Groningen-Roda en nederlagen van Groningen en Roda tegen Telstar en Cambuur wel nog 13 doelpunten moeten inlopen op Roda. Of (als Groningen gelijkspeelt tegen Telstar) 16 doelpunten op Groningen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen