Wanneer kan PSV landskampioen worden? Alle scenario's op een rijtje

25 april 2024, 21:00   Bijgewerkt: 25 april 2024, 23:26
Foto: © Imago

Er staan nog drie wedstrijden op het programma voor PSV in de Eredivisie en de Eindhovenaren hebben een voorsprong van twaalf punten op Feyenoord. Maar wanneer kan PSV nou écht kampioen worden? FCUpdate zet het op een rijtje.

Wanneer kan PSV officieel landskampioen worden van het Eredivisie-seizoen 23/24?

PSV staat op 84 punten in de Eredivisie terwijl Feyenoord achterblijft met 72 punten. PSV won donderdagavond met 0-8 (!) van sc Heerenveen en is daardoor officieus landskampioen. Feyenoord moet donderdagavond winnen bij Go Ahead Eagles om het officiële landskampioenschap nog even uit te stellen.

Mocht dat Feyenoord lukken, dan kan PSV in het eigen Philips Stadion op zondag 5 mei officieel kampioen worden in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam.

Resterend programma PSV in de Eredivisie

Zondag 5 mei 12.15 uur: PSV – Sparta Rotterdam
Zondag 12 mei 14.30 uur: Fortuna Sittard – PSV
Zondag 19 mei 14.30 uur: PSV – RKC Waalwijk

Resterend programma Feyenoord in de Eredivisie

Donderdag 25 april 21.00 uur: Go Ahead Eagles – Feyenoord
Zondag 5 mei 20.00 uur: Feyenoord – PEC Zwolle
Zondag 12 mei 14.30 uur: NEC – Feyenoord
Zondag 19 mei 14.30 uur: Feyenoord – Excelsior Rotterdam

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Deblauwe1
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Welke idioot schrijft dit stuk???????? Allereerst schrijft hij PSV staat 12 punten voor op Feyenoord. Dan kunnen ze op zondag 5 mei kampioen worden als beide clubs vanavond winnen, maar ik denk dat ze dat dan vanavond al zijn, want dan zou PSV de overige 3 wedstrijden verliezen en Feyenoord alles winnen. Daarnaast zou Feyenoord in 3 wedstrijden 24 doelpunten goed moeten maken op PSV en dat zie ik niet gebeuren

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Bekend met "officieel en officieus"? PSV komt vanavond bij winst op 12 punten voorsprong op Feyenoord om vervolgens bij winst van Feyenoord vanavond weer op 9 punten verschil te komen. Het doelgemiddelde telt nu (nog) niet in deze voorspellingen, want zelfs PSV zou zomaar eens met 12-0 kunnen verliezen en Feyenoord zou zomaar eens met 12-0 kunnen winnen. Bij ieder puntverlies van Feyenoord vanavond is PSV officieel kampioen en anders officieus kampioen. Capiche ?

MartijnF88
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het klopt niet, want als PSV alle 4 de potjes verliest en Feyenoord wint alles is Feyenoord kampioen. (gebeurt ook niet, maar toch)

MartijnF88
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

PSV kan tegen Heerenveen geen kampioen worden, maar pas na de pot.. Want als PSV wint, ALS, ik denk dat het gelijk word, maar ALS psv wint dan moet Feyenoord nog beginnen.. De tekst moet zijn PSV kan kampioen zijn als ze Heerenveen verslaan en Feyenoord punten verspeeld. Dat is nog al vaak ALS..

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Lekker boeiend ze worden kampioen of het nu is of volgende week .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen