Ex-topman FIFA verkoopt bezittingen voor borgsom

21 juli 2015, 10:09

Jeffrey Webb moet 10 miljoen dollar als borgsom aftikken en in het kader hiervan heeft de voormalig vicevoorzitter van de FIFA afstand moeten doen van een aantal persoonlijke bezittingen. De gearresteerde ex-topman van de wereldvoetbalbond heeft peperdure dingen verkocht.

Webb verkocht volgens het ANP onder meer een Ferrari (bouwjaar 2015), een Range Rover (2014), een Mercedes (2003) en vijf horloges van het exclusieve merk Rolex. De vijftigjarige man uit de Kaaimaneilanden deed ook afstand van een diamanten trouwring van zijn vrouw, een Cartier-horloge en nogal wat onroerend goed. Hij moest ook nog vier ton aan cash op tafel leggen.

Het zijn allemaal consequenties van het feit dat Webb gearresteerd werd, omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid in het grootschalige corruptieschandaal bij de FIFA. Afgelopen zaterdag waste hij zijn handen in onschuld bij een Amerikaanse rechtbank, sindsdien verblijft hij onder huisarrest in New York. In tegenstelling tot de zes andere opgepakte FIFA-officials verzette Webb zich niet tegen de uitlevering aan de Verenigde Staten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen