Klaassen na weggegeven voorsprong: "Dit mag niet"

29 juli 2015, 23:19

Ondanks zijn twee doelpunten overheerste bij Davy Klaassen de teleurstelling na het 2-2 gelijkspel van Ajax bij Rapid Wien, in de eerste ontmoeting in de derde voorronde van de Champions League. Bij rust leidden de Amsterdammers nog met 0-2 in Wenen.

"We kwamen niet lekker de rust uit", aldus Klaassen na afloop bij SBS6, doelend op de snelle aansluitingstreffer van Florian Kainz. Na een klein uur kreeg Rapid Wien-speler Stefan Schwab rood voor een schandalige overtreding, maar met tien man kwam de thuisclub nog wel terug tot 2-2. Klaassen: "Dat mag niet gebeuren."

Klaassen zette Ajax in de 25ste minuut op voorsprong en nam op slag van rust ook de 0-2 voor zijn rekening. De middenvelder vond zijn club tot de 0-1 niet lekker in de wedstrijd zitten. Een verklaring voor het contrast tussen de laatste fase van de eerste helft en het tweede bedrijf had Klaassen niet. "Dat is moeilijk te zeggen", haalde hij zijn schouders op. "We zeiden in de kleedkamer wel tegen elkaar dat zij er vol op zouden gaan en dat de trainer ze wel een uitbrander gegeven zal hebben. Door stomme dingen zijn zij terug in het duel gekomen."

"Vooraf had ik getekend voor een 2-2 gelijkspel hier, maar achteraf niet als je met 0-2 voor hebt gestaan en zij ook nog eens rood hebben gekregen", vervolgde Klaasen. "Ik ben blij met mijn twee goals, maar niet tevreden met deze uitslag. Maar als we volgende week dinsdag in de return weer zo spelen als in de laatste 25 minuten van de eerste helft, dan heb ik er nog wel veel vertrouwen in."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen