Man City wil in CL afrekenen met 'jaren van frustratie'

14 september 2015, 16:18

Op Manchester City staat geen maat in de eerste weken van het Premier League-seizoen. De ploeg won zijn eerste vijf wedstrijden en staat fier aan kop, vier punten los van nummer twee Leicester City. Vincent Kompany hoopt dat City die lijn door kan trekken in de Champions League, waarin Juventus dinsdag de tegenstander is. De Oude Dame is met één punt uit drie duels juist heel matig aan het seizoen begonnen.

Man City snakt naar succes in de Champions League, want een grote staat van dienst heeft de ploeg niet in het meest prestigieuze toernooi van Europa. Nog nooit bereikte het de kwartfinale, de afgelopen twee seizoenen was FC Barcelona in de tweede ronde te sterk. Een jaar daarvoor was de groepsfase het eindstation.

"Het is voor ons zaak om het vertrouwen dat we hebben in de Premier League, mee te nemen in de Champions League", weet aanvoerder Vincent Kompany. "Dit seizoen is niet hetzelfde als andere jaren. Als we nu geen vertrouwen hebben, zullen we het nooit hebben. In de Premier League zijn we gretig vanwege de frustraties van vorig seizoen, in de Champions League hebben we jaren van frustratie achter de rug. De boosheid daarover moeten we omzetten in beleving en energie. De wedstrijd van dinsdag is heel belangrijk voor ons."

Naast Juventus treft Man City ook Borussia Mönchengladbach en Sevilla in de CL-groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen