Stam voorspelt grote toekomst voor Tete en Riedewald

Jw
16 maart 2016, 18:08

Jaap Stam heeft in de media twee Ajax-talenten naar voren gehaald als groeibriljanten. De trainer van Jong Ajax stelt dat Kenny Tete en Jairo Riedewald, beiden momenteel geblesseerd, een grote toekomst tegemoet gaan. De scheidende coach verwacht dan ook dat het lastig wordt voor de Amsterdamse club om de twee meerdere jaren te behouden.

"Bij Ajax heb ik een voorkeur voor types als Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Die zijn fysiek sterk, ze hebben snelheid, ze kunnen en durven door te schuiven", analyseert de voormalig topverdedigers tegenover VI de twee talenten, die voor hun blessures onbetwiste basisspelers waren in het elftal van trainer Frank de Boer.

"Ze moeten nog veel leren op het gebied van koppen, timing in de duels en het inschatten van spelsituaties, maar hun basis is zeer goed. Als Tete en Riedewald zich blijven ontwikkelen, spelen ze over anderhalf jaar in het buitenland. Daar zijn ze gek op dit soort verdedigende natuurtalenten", voorspelt Stam, die zich ook positief uitliet over Joël Veltman en Mitchell Dijks, twee andere spelers van Ajax. Laatstgenoemde werd vorige week voor het eerst geselecteerd voor het Nederlands elftal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen