"Brabantse derby is Ajax-Feyenoord in het klein"

18 mei 2016, 09:23

De derby tussen NAC Breda en Willem II staat altijd bol van de spanning, strijd en sentimenten, maar de komende twee edities tussen de rivalen uit Brabant zullen nog verhitter worden dan normaal. Er staat namelijk een plaats in de Eredivisie op het spel. Donderdag ontmoeten de buren elkaar in Breda, drie dagen later staat de return in Tilburg op het programma.

Ton Lokhoff blikt in het Algemeen Dagblad vooruit op de derby. "Als NAC wint, is het een week feest in Breda. Ik hoop dat ze promoveren, maar het zal niet makkelijk worden. NAC zal thuis een goed resultaat moeten neerzetten, zodat Willem II zondag moet", weet Mister NAC, die weet dat het er flink aan toe zal gaan. "Dit is Ajax-Feyenoord in het klein. Ik heb in mijn loopbaan heel wat wedstrijden gespeeld en heb maar één keer rood gehad. Uit bij Willem II, dus dat zegt genoeg. De rivaliteit is groot en dat kan ver gaan. Ik hoop alleen wel op een gezonde manier. Voor NAC is de eredivisie een must. Als ze het niet redden, valt de club ver terug."

Ook Mister Willem II, John Feskens, kijkt uit naar de burenruzie. "Dit wordt een aardige klassieker. Ongelooflijk dat dit de finale van de nacompetitie is. Wedstrijden tussen NAC en Willem II zijn altijd al apart, maar ik kan me niet herinneren dat de belangen zo groot waren als nu. Voor beide ploegen is de druk enorm groot, want zowel voor NAC als Willem II is de Eredivisie noodzaak. De club die het niet redt, zakt aardig weg. Ik verwacht vooral dat het in Breda heel erg hectisch wordt met een fel en agressief NAC in een kolkend stadion. Het is aan Willem II om daar rustig te blijven. De ploeg heeft meer voetballend vermogen dan NAC", vindt Feskens.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen